Vinkyl – Bäst i test 2024 – Vi granskar 5 vinkylar

En vinkyl är ett särskild typ av kylskåp som är designat för att förvara vinet i perfekt serveringstemperatur samt för att bevara dess kvalitet. Vinkylar håller en jämn och anpassad temperatur, lämplig luftfuktighet och skydd mot skadligt ljus för att förhindra att vinets egenskaper förändras.

Vi har jämfört för- och nackelarna hos 5 av de bästa vinkylarna på marknaden så att du kan hitta den bästa för just ditt hem. Längre ner på sidan hittar du dessutom vår stora köpguide där du hittar viktiga tips på vad du ska tänka på innan du köper en vinkyl!

Vinkyl

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bagaren och Kocken, Hemmy och Elon. På så sätt kan vi utveckla sidan och driva den vidare och det kostar inget extra för dig. Vi har själva valt ut produkterna efter noggrann undersökning.

Vinkyl - Topp 5

Vinkyl - Temptech STHLM STQ38DRB
1. Temptech STHLM STQ38DRB (40 cm)

Vårt betyg:

4,2/5
Bästa vinkyl!
Vinkyl - Caso WineSafe 18 (integrerad)
2. Caso Winesafe 18

Vårt betyg:

4,1/5
Bästa integrerade vinkyl
Vinkyl - mQuvée WineExpert 38 (40 cm)
3. mQuvée WineExpert 38 (40 cm)

Vårt betyg:

4/5
Bästa fristående vinkyl
Vinkyl - Caso WineComfort 66 (60 cm)
4. Caso Winecomfort 66 (60 cm)

Vårt betyg:

4/5
Stor kapacitet
Vinkyl - SMEG SCV115A (60 cm)
5. SMEG SCV115A (60 cm)

Vårt betyg:

3,9/5
Bäst för vinlagring
Innehållsförteckning

1. Temptech STHLM STQ38DRB (40 cm) - Bästa vinkyl!

Tystlåten vinkyl med 2 temperaturzoner, kolfilter, luftfuktighetsreglering, utdragbara hyllor samt justerbar höjd!

Vinkyl - Temptech STHLM STQ38DRB

Vårt betyg:

4,2/5
Specifikationer
Elförbrukning 50%

I nivå med de flesta vinkylar idag. Tyvärr är elförbrukningen för alla vinkylar relativt hög.

Ljudnivå 80%

Med sin ljudnivå på 39 decibel tillhör den tystare halvan av standardnivån mellan 38-42 decibel.

Pris 90%

Bland de dyrare kylarna på listan, men också en av de mest kompetenta. Definitivt värd sitt pris!

Funktioner 95%

Nästan fulländad i funktioner och är den enda kylen i testet som har justerbar höjd.

Design 100%

Fantastiskt stilren och modern. Avsaknaden av handtag i kombination med det svarta glaset gör att vinkylen känns otroligt exklusiv.

Det är inte utan anledning som Temptech STHLM STQ38DRB är bäst i test! Denna vinkyl checkar nämligen av allt som du kan önska både för serveringskylning och längre förvaring.

Temptech STHLM STQ38DRB är designad med allt från UV-skydd och aktivt kolfilter till luftfuktighetskontroll och vibrationsdämpande funktioner som ser till att vinet varken förorenas eller stressas.

Dessutom har denna vinkyl två temperaturzoner så att du kan kyla rött och vitt vin vid olika temperaturer på en och samma gång. Som extra bonus är Temptech STHLM STQ38DR den enda vinkylen på listan som kan justeras i höjd för att anpassas efter olika bänkhöjder!

Precis som alla vinkylar från Temptech STHLM STQ38DRB väldigt enkel att använda. För det första kan den installeras både fristående eller inbyggd vilket utökar användningsområdet enormt.

Om du väljer att  bygga in den kan du dessutom justera höjden mellan 85,3-87,3 centimeter för att få den att passa in perfekt i just ditt kök.

Den elektroniska displayen är väldigt enkel att använda för att ställa in temperaturen i båda zoner och visar även tydligt upp den aktuella temperaturen i kylen även när dörren är stängd.

Vi saknar dock ett dörrlarm som varnar när dörren inte är ordentligt stängd. Vi hade även önskat att man hade möjligheten att enbart stänga av en temperaturzon.

 • Flera temperaturzoner: Dometic har 2 zoner – en övre och en undre. Den övre går att justera mellan 5-12 °C och den nedre mellan 12-20 °C.
 • Utdragbara hyllor: Vinkylen har hela 5 hyllor varav alla är utdragbara och tillverkade i olackerat trä för att bevara vinets kvalitet.
 • Eliminerar dålig lukt: Tack vare det integrerade kolfiltret absorberas all lukt för att förhindra att smaken i vinet påverkas.
 • Perfekt luftfuktighet: Denna vinkyl håller en konstant luftfuktighet mellan 50-70%.
 • UV-skyddande energiglas: Skyddar mot solens ultravioletta strålar och sänker U-värdet för att hålla inne kylan för en jämn temperatur.
 • Ventilationssockel: Gallret nedtill ser till att vinkylen kan byggas in utan att bli för upphettad.
 • LED-belysning: Båda zoner lyses upp med mjuk belysning utan skadlig värme för vinet.
Funktioner för Temptech STHLM STQ38DRB (40 cm)
Funktioner för Temptech STHLM STQ38DRB (40 cm)

De största fördelarna med Temptech STHLM STQ38DRB är att den har så många avancerade funktioner, men samtidigt är så enkel att använda. Dessutom finns den även tillgänglig i både mindre och större storlek.

2 temperaturzoner

Temptech STHLM STQ38DRB är perfekt för att förvara olika typer av viner tack vare att den har två olika temperaturzoner. Den övre delen är perfekt för rosévin samt vitt och mousserande vin medan nedre delen är bäst för rödvin. Tänk dock på att övre delen endast rymmer fyra flaskor. Denna vinkyl är alltså allra bäst för dig som främst dricker rödvin.

Kan installeras både inbyggd och fristående

Tack vare att denna vinkyl har en snygg finnish utvändigt samt en praktisk ventilationssockel nedtill kan Temptech STHLM STQ38DRB både installeras fritt eller inbyggd exempelvis under en bänk, i en köksö eller varför inte under en trappa. Andra fristående vinkylar saknar nämligen ventilation framtill vilket gör att de inte kan byggas in.

Vibrationsdämpande

Tack vare kombinationen av en lågt vibrerande kompressor och en vibrationsdämpande konstruktion sprider sig inte vibrationerna i skåpet vilket minskar risken för ett stressat vin.

Finns även i 30 respektive 60 cm bredd

För dig som vill ta del av alla funktionerna hos STHLM STQ38DRB, men har brist på utrymme eller söker en vinkyl med plats för fler flaskor finns STHLM STX30DRB och STHLM STX60DRB som rymmer 17 respektive 46 flaskor.

Den i stort sett enda nackdelen vi kan komma på som kan vara avgörande för köpet är att Temptech STHLM STQ38DRB kostar mer än de flesta andra vinkylar av samma storlek.

Dyr

I förhållande till kapaciteten på 32 flaskor så är Temptech STHLM STQ38DRB en relativt dyr vinkyl. Mquvée WineExpert 38, som hamnade på tredjeplats i testet, och som rymmer 38 flaskor, är exempelvis många tusenlappar billigare.

Du får dock vad du betalar för då Temptech STHLM STQ38DRB har fler avancerade funktioner. Dessutom är den betydligt mer flexibel när det kommer till placering av den.

2. Caso Winesafe 18 - Bästa integrerade vinkyl

Billigast och tystast! Integrerad vinkyl med plats för 18 flaskor. En temperaturzon.

Vinkyl - Caso WineSafe 18 (integrerad)

Vårt betyg:

4,1/5
Specifikationer
Elförbrukning 50%

Förbrukar minst energi, men har dock samma energiklass som övriga vinkylar på listan. 

Ljudnivå 85%

Har en ljudnivå på endast 38 decibel och är därmed den tystaste vinkylen av de som vi har jämfört.

Pris 95%

Otroligt bra pris för en så här modern och lyxig kyl. Mycket prisvärd!

Funktioner 85%

Lättanvänd touchdisplay och autobelysning. Hade dock önskat att alla hyllorna gick att dra ut.

Design 95%

Caso Winesafe är väldigt stilren och modern till utseendet. Hade dock önskat att handtaget smälte in mer för full pott.

Är du på jakt efter en prisvärd och integrerad vinkyl är Caso Winesafe 18 ett riktigt bra val. Den är nämligen både billigast och tystat av alla vinkylar vi har jämfört! Tack vare att den integreras högt upp ger den dessutom ditt kök ett riktigt lyxigt och modernt intryck.

Caso Winesafe 18 har endast en temperaturzon vilket är perfekt för dig som endast vill förvara en typ av vin. Temperaturen går dessutom att ställa in mellan 5-20 °C så att du kan ställa in den perfekta serveringstemperaturen oavsett vilket vin du föredrar.

Caso Winesafe 18 är superenkel att använda tack vare sin smidiga touchdisplay. Dessutom har den bara en temperaturzon så du behöver endast ställa in en enda temperatur. Tänk dock på att kylen inte är gjord för att kyla både vitt och rött vin på samma gång. 

Lampan i kylen tänder sig automatiskt, men det finns även en knapp på displayen för att tända och släcka belysningen om du skulle behöva. Belysningen släcker sig automatiskt efter fyra timmar.

 • En temperaturzon: Caso Winesafe 18 går att reglera mellan 5-20 °C så att du kan ställa in perfekt temperatur för den vintyp som du föredrar.
 • Integrerbar: Vinkylen integreras i ett högskåp i köket för ett modernt och skräddarsytt resultat.
 • Automatisk belysning: LED-belysningen upptill i kylen tänds automatiskt när du öppnar dörren.
 • Tystlåten: Med en ljudnivå på 38 decibel är Caso Winesafe 18 en av de tystaste vinkylarna med kompressorkylning på marknaden.
 • UV-glas: Glasdörren består av hela tre lager som isolerar och förhindrar att aromerna förstörs av solljuset.
 • Utdragbara hyllor: Två av tre hyllor är utdragbara så att du kan komma åt dina vinflaskor så enkelt som möjligt. 

Den största fördelen med Caso Winesafe 18 är enligt mig att den integreras och blir ett med det övriga köket. Dessutom är den både väldigt tystlåten och prisvärd!

Tystast (38 decibel)

En integrerad vinkyl som denna installeras oftast i köket och eftersom du kommer att vistas där under längre perioder är det viktigt att den är tyst – och det är Caso Winesafe 18.

Den låter dessutom allra minst av alla modeller på listan. Det finns endast ett fåtal vinkylar (med kompressorkylning) på marknaden som låter mindre, då ned till 36 decibel, men dessa kostar också betydligt mer.

Billigast

Det är svårt att tro att Caso Winesafe 18 kostar så lite som den faktiskt gör. Med tanke på hur modern och lyxig den ser ut ger den ett intryck av att kosta betydligt mer. Dessutom kostar den ungefär hälften så mycket som vinnaren i testet trots att de rymmer lika många flaskor!

Caso Winesafe 18 har inget kolfilter vilket kan ses som en nackdel för vissa, men jag tycker dock inte att man kan förvänta sig detta med tanke på hur bra priset är. Däremot hade jag kanske önskat en ytterligare kylzon.

Endast en temperaturzon

Att det bara finns en kylzon i Winesafe 18 är inte en nackdel för alla. Ska du bara förvara en typ av vin så är detta snarare en fördel eftersom du får mer utrymme för ditt favoritvin.

Jag tycker dock att det är användbart att ha åtminstone en för något enstaka vin av annan sort för att ha andra vintyper tillgängliga för gäster. Detta är dock självklart inget måste då det går lika bra att förvara dessa viner i kylen.

Caso Winesafe 18 har i skrivande stund full pott av alla recensioner hos Bagaren och Kocken och får framförallt beröm för hur tyst och snygg den är. 

”Jättenöjd med mitt köp! Vinkylen är superfin! Enkelt att beställa å snabb leverans!”

”Passade perfekt hos oss och väldigt tyst”

3. mQuvée WineExpert 38 (40 cm) - Bästa fristående vinkyl

Prisvärd vinkyl med plats för 38 flaskor. Kylen har 2 temperaturzoner med stort intervall så att båda delar kan hållas väldigt kalla om man önskar.

Vinkyl - mQuvée WineExpert 38 (40 cm)

Vårt betyg:

4/5
Specifikationer
Elförbrukning 50%

Förbrukar 146 kWh årligen vilket är inom standard för vinkylar idag. (Standardnivån ligger dock högt.) 

Ljudnivå 70%

Har delad högst ljudnivå på listan, men får trots detta mycket beröm för hur tystlåten den är.

Pris 100%

Fantastiskt bra pris i förhållande till kapacitet och funktioner. Full pott!

Funktioner 90%

Lättanvänd vinkyl med mycket utrymme i båda delar. Dessutom finns det plats även för större flaskor.

Design 90%

Stilrent designad i rostfritt stål, men känns inte lika modern som de övriga modellerna på listan.

Mquvée WineExpert 38 är en smal, men rymlig vinkyl med 2 temperaturzoner som totalt rymmer upp till 38 flaskor. Det finns dessutom gott om plats i båda zoner vilket är perfekt om du vill kunna förvara ungefär lika många röda och ljusa viner. Dessutom finns extra plats nedtill för dina champagneflaskor.

WineExpert 38 har också individuella avstängningsknappar för vardera zon. Detta innebär att du kan spara massvis av energi genom att stänga av den ena zonen när den inte används!

Mquvée WineExpert 38 går supersnabbt att installera. Eftersom vinkylen är fristående behöver du bara ställa den på plats och sätta i kontakten så är du igång.

Varje temperaturzon har sin egen kontrollpanel där du ställer in temperaturen alternativt tänder och släcker lampan i vardera del. Temperaturen visas dessutom i en egen display ovanför aktuell temperaturzon för att den ska vara extra enkel att läsa av.

 • Flera temperaturzoner: WineExpert 38 från mQuvée har 2 zoner så att du kan anpassa dem efter olika sorters vin. Totalt går temperaturen att reglera mellan 5-20 °C.
 • Ergonomiskt handtag: Handtaget är rejält och ergonomiskt utformat för att göra dörren så enkel som möjlig att öppna.
 • Utdragbara hyllor: Hyllorna är tillverkade av trä för att minimera vibrationer och går dessutom att dra ut för enkel åtkomlighet.
 • UV-skyddad glasdörr: Glaset skyddar mot ultravioletta strålar för att bevara vinets karaktär på bästa sätt.
 • Belysning: Vinkylen har belysning i båda zoner för bästa effekt.
Funktioner för Mquvée Wineexpert 39

Den största styrkan hos mQuvée WineExpert 38 ligger är i mitt tycke hur rymlig den är. Den har gott om plats för vin i båda zoner och rymmer dessutom vanliga såväl som större flaskor. Dessutom kan du stänga av en av zonerna när du inte har behov av den.

Fack för större flaskor

Ett problem som många vinkylar har är att de saknar utrymme för större flaskor såsom mousserande vin eller champagne. Hos WineExpert 38 är detta problem löst tack vare att det nedersta facket är större än de övriga!

Energisparande

Temperaturen styrs av mQuvées Smart Temperature-system som låter dig stänga av en av temperaturzonerna när den inte används. 

Gott om utrymme

Den övre delen är större än i de flesta andra vinkylar så att du får nästan lika mycket plats för dina vita och röda viner.

Med tanke på priset kan man verkligen inte klaga på mycket. Det enda jag möjligtvis saknar är ett temperaturlarm ifall man skulle råka lämna dörren öppen.

Saknar temperaturlarm

Tyvärr markerar inte mQuvée WineExpert 38 om temperaturen avviker från inställningarna oavsett om det beror på tekniskt fel eller om du missat att stänga dörren ordentligt.

Mquvée WineExpert 38 har väldigt goda omdömen hos både Vinkylen.se och Elgiganten och får mycket beröm för att vara otroligt tyst och enkel att använda. En kund tycker dock att utrymmet mellan de övre hyllorna kunde varit något större.

”Snygg och stilren vinkyl. Den är tyst, fungerar perfekt med de olika temperatur nivåerna och det är bra plats för de flesta typer av vinflaskor, det är bra med det nedersta lite större utrymmet för större flaskor.”

”Köpte detta skåp för att det hade två zoner så det gick bra att ha både vitt och rött vin. Extremt nöjd”

4. Caso Winecomfort 66 - Stor kapacitet

Rymlig vinkyl för 66 flaskor med 2 temperaturzoner. Båda zoner kan ställas in på en temperatur mellan 5-20 °C.

Vinkyl - Caso WineComfort 66 (60 cm)

Vårt betyg:

4/5
Specifikationer
Elförbrukning 50%

Förbrukar näst mest el på listan, men är också näst störst. Har samma energiklass som övriga modeller.

Ljudnivå 80%

Håller sig inom normalnivån för vinkylar idag med sina 41 decibel. Ligger dock i det högre segmentent.

Pris 85%

Väldigt bra pris för en sådan rymlig och användarvänlig vinkyl.

Funktioner 90%

Är lätt att använda och har de flesta funktioner du behöver. Hade dock önskat kolfilter för detta pris.

Design 95%

Stilren, gedigen och modern design i rostfritt stål. Hade bara önskat ett osynligt integrerat handtag för ett ännu mer stilrent intryck.

Letar du efter en rymlig och användarvänlig vinkyl till ett bra pris? Då är Caso WineComfort helt perfekt för dig! Den rymmer nämligen hela 66 flaskor, men är trots detta billigare än förstplaceringen i testet som har hälften så stor kapacitet.

Dessutom har WineComfort 66 två väldigt flexibla temperaturzoner som kan ställas in på samma temperatur vilket minimerar begränsningarna för hur du kan använda kylen!

Caso WineComfort 66 är en fristående vinkyl och installeras på ett kick. Den är enkel att använda och har separata kontrollpaneler för sina två temperaturzoner. Varje zon har också en egen display som visar upp dess aktuella temperatur.

 • Flera temperaturzoner: Caso WineComfort 66 har 2 separata zoner där temperaturen kan ställas in individuellt mellan 5-20 °C. Den övre delen kan dock aldrig vara kallare än den undre.
 • Fristående: Kan placeras var som helst i hemmet och tar bara någon minut att installera.
 • Energisparande: Vinkylen har individuella avstängningsknappar för båda zoner så att du kan stänga av en av dem om de inte är i bruk.
 • Vibrationsdämpande design: Den milda kompressorn i kombination med de ljudreducerande fötterna minimerar vibrationerna från kylen så att vinet förvaras så stabilt som möjligt.
 • UV-skyddande glas: Det trelagrade glaset i dörren skyddar mot solens ultravioletta strålar så att aromerna i vinet inte förstörs.
 • Utdragbara trähyllor: Hela 6 av 7 hyllor går att rulla ut för smidigare åtkomst av flaskorna. Hyllorna går även att ta ut helt om du vill göra plats för större flaskor.
 • Belysning: LED-lampor i vardera zon lyser upp både övre och nedre delen av kylen.

Denna robusta vinkyl har många fördelar för dig som vill kunna förvara mycket vin. Den är otroligt rymlig i båda zoner och kan dessutom hålla samma temparatur i hela skåpet – något som få vinkylar klarar. Den går även att hitta i en smalare variant för dig som har ett mindre skåp att placera den i.

Rymlig

Caso WineComfort 66 rymmer hela 66 vinflaskor. Dessutom är båda zonerna näst intill lika stora så att du får plats med gott om vin av minst två olika vinsorter. Övre zonen består nämligen av tre hyllor och nedre av fyra till skillnad från många andra modeller där den övre delen är mycket mindre.

Kan hålla samma temperatur i båda zoner

En stor fördel med Caso WineComfort 66 är att du kan ställa in samma temperatur i båda zoner. Detta går exempelvis inte i Temptech STHLM STQ38DRB, som är vår vinnare i testet. I WineComfort 66 kan du därför förvara samma typ av vin i båda zonerna om du skulle önska eller varför inte kyla vitt vin i övre delen och mousserande i undre? 

Finns även i 39,5 centimeters bredd

Har du begränsat med utrymme finns denna vinkyl även i en smalare modell med 39,5 centimeters bredd. Denna modell heter då istället WineComfort 38 och rymmer 38 flaskor.

Jag har inte mycket illa att säga om WineComfort 66, men jag tycker dock att det känns lite gammaldags att inte ha automatisk avfrostning i en så annars modern vinkyl.

Manuell avfrostning

Om vinkylen skulle behöva frostas av så måste detta göras manuellt till skillnad från de flesta andra moderna vinkylar som sköter detta av sig själva.

”Ger ett gediget intryck, lätt att installera och zonreglera. Hyllfunktioner bra.”

”Vinkylen rekommenderades till mig av vänner och jag har inte ångrat köpet en sekund.” (Översatt från tyska)

5. SMEG SCV115A (60 cm) - Bäst för vinlagring

Stor fristående vinkyl med plats för 197 flaskor vin! Har dessutom 2 zoner med brett temperaturintervall samt kolfilter.

Vinkyl - SMEG SCV115A (60 cm)

Vårt betyg:

3,9/5
Specifikationer
Elförbrukning 50%

SMEG SCV115A är den mest elslukande vinkylen som vi har jämfört, men är också allra störst.

Ljudnivå 70%

Delar högsta ljudnivå med tredjeplaceringen från mQuvée med sina 42 decibel.

Pris 85%

Är överlägset dyrast på listan. Detta förklaras dock mycket av att den rymmer betydligt mer än övriga modeller på listan. 

Funktioner 90%

Bra temperaturintervall i båda zoner. Hade dock önskat fler hyllplan för enklare organisering.

Design 95%

Snygg och minimalistisk design med stort glasparti och ser utan tvekan väldigt lyxig ut. Saknar dock det där lilla extra för att nå hela vägen.

Är du en riktig vinfantast och vill kunna lagra viner såväl som att kyla dem? Då är Smeg SCV115A en vinkyl i din smak! Här får du plats med hela 197 flaskor vilket är perfekt om du samlar på viner. Dessutom har denna vinkyl två temperaturzoner med breda intervall som låter dig förvara alla sorters vin i båda delar.

Smeg SCV115A är en rymlig vinkyl som fungerar lika bra för att kyla som för att lagra viner. I det stora hela är den väldigt lättanvänd, men det kan vara bra att veta att kontrollpanelen är placerad på sockeln.

Personligen tycker jag att det är väldigt svårt att förstå att man ska behöva ner och krypa på golvet för att ställa in temperaturen. Som tur är justerar man inte temperaturen så ofta så detta är inget jättestort problem, men det är bra att vara medveten om. Dessutom är temperaturdisplayen också placerad längst ned vilket gör det svårt att se den aktuella temperaturen i vinkylen.

För att runda av med positiv ton så finns denna modell även tillgänglig med vänsterhängd dörr, men heter då SCV115AS. 

 • Flera temperaturzoner: Smeg SCV115A har två zoner. Den övre kan ställas in mellan 8-22 °C och den nedre mellan 5-22 °C
 • Fristående: Snabb och smidig installering var som helst i hemmet.
 • Absorberar dålig lukt: Ett integrerat kolfilter tar bort alla oönskade lukter i kylen för att skydda smaken på vinet.
 • Hyllplan i trä: Alla hyllor är tillverkade i trä för en så vibrationsfri miljö som möjligt. Dessutom går hela 5 av 6 hyllor att ta ut helt och hållet.
 • Temperaturlarm: Vinkylen ger ifrån sig en ljudsignal om dörren lämnas öppen längre än två minuter eller av annan anledning avviker från sin normala temperatur.
 • UV-skyddad glasdörr: Den tonade glasrutan skyddar mot skadande UV-strålar.
 • Belysning: Vinkylen har mjuk LED-belysning upptill som lyser upp dina flaskor. Tyvärr når belysningen dock inte riktigt hela vägen ner i skåpet.

Smeg SCV115A sticker ut allra mest tack vare sin storlek och möjligheten att kunna förvara alla sorters vin utan problem vare sig med temperaturer eller utrymme.

Rymligast (197 flaskor)

Smeg SCV115A rymmer mer än tre gånger fler vinflaskor som den näst rymligaste vinkylen på listan. Letar du efter en vinkyl som sväljer mycket är detta alltså utan tvekan ett bra val.

Bra för alla typer av vin

Tack vare att det är så rymligt mellan hyllorna kan du förvara alla vinflaskor, inklusive champagneflaskor, utan problem (så länge de får plats på djupet såklart). Dessutom är båda temperaturzonerna så reglerbara att du i stort sett kan förvara vilken typ av vin som helst i båda delarna av skåpet, med endast vissa få undantag.

Som jag tidigare nämnt är kontrollpanelen placerad längst ner på kylen vilket kan vara lite meckigt när du ska ställa in temperaturen. Något som kan bli ett mer påtagligt problem i vardagen är att vinkylen endast har sex hyllor trots sin stora storlek.

Kan behöva komplettera med fler hyllor

Smeg SCV115A är lika bred som WineComfort 66 (4:e platsen i testet) samt över 90 centimeter högre, men har trots detta en vinhylla mindre. Detta innebär att du behöver stapla massvis av vinflaskor ovanpå varandra för att få plats med det optimala antalet flaskor. Det finns dock möjlighet att köpa till fler hyllplan om man skulle vilja det.

”Mycket bra. Behöver dock kompletteras med några extra hyllor”

”Jag köpte 2st vinskåp av märket SMEG som jag älskar, så rymliga och snygga. Kan inte vara mer nöjd kund.”

Så jämförde vi alla vinkylar

Vi har fokuserat på de mest avgörande faktorerna vid köp av en vinkyl och jämfört dessa mellan 5 olika modeller.

De faktorer vi jämfört är:

 • Elförbrukning: Hur mycket el förbrukar vinkylen? Vilken energiklass tillhör den?
 • Ljudnivå: Hur mycket låter vinkylen?
 • Pris: Är vinkylen prisvärd i förhållande till övriga faktorer?
 • Funktioner: Vilka funktioner finns och vilka saknas?
 • Design: Känns designen uppdaterad och modern?

Vår lista är framtagen genom noggrann undersökning av vinkylar via bland annat expert- och kundomdömen, butiksinformation och informationsvideor.

Jämförelsetabell för vinkylarnaTemptech STHLM STQ38DRB

Caso WineSafe 18

mQuvée WineExpert 38 (40 cm)

Caso WineComfort 66

SMEG SCV115A (60 cm)
Typ Inbyggd/fristående Integrerad Fristående Fristående Fristående
Dimensioner (HxBxD) 85,3-87,3x38x57 cm 45x57x55 cm 104x39,5x63 cm 103,5x59,5x63 cm 195x60x65 cm
Kapacitet 32 flaskor 18 flaskor 38 flaskor 66 flaskor 197 flaskor
Energiklass G G G G G
Elförbrukning 139 kWh/år 128 kWh/år 146 kWh/år 165 kWh/år 181 kWh/år
Ljudnivåklass C C D C C
Ljudnivå 39 dB 38 dB 42 dB 41 dB 42 dB
Antal temperaturzoner 2 1 2 2 2
Reglerbar temperatur (Zon 1) 5-12 °C 5-20 °C 5-20 °C 5-20 °C 5-22 °C
Reglerbar temperatur (Zon 2) 12-20 °C - 5-20 °C 5-20 °C 5-22 °C
På/av-knapp för vardera zon Nej Ja Ja Ja Nej
Luftfuktighetskontroll 50-70% - - - -
UV-glas Ja Ja Ja Ja Ja
Kolfilter Ja Nej Nej Nej Ja
Antal hyllor 5 3 7 7 6
LED-belysning Ja Ja (auto) Ja Ja Ja
Wifi Nej Nej Nej Nej Nej
Kylning Kompressor Kompressor Kompressor Kompressor Kompressor
Vårt betyg: 4,2/5 4,1/5 4/5 4/5 3,9/5

Så köper du rätt vinkyl

För att välja den bästa vinkylen för just dig bör du först ta reda på vilken typ av vinkyl du föredrar. Vill du ha en vinkyl som är ett med köket är en integrerad eller inbyggd vinkyl det bästa valet medan en fristående vinkyl är ett bättre alternativ om du vill ha fri placering av den.

När du har valt vilken typ av vinkyl du vill ha bör du se till att den håller rätt temperatur för just den typ av vin som du ska förvara. Vill du kunna förvara flera olika typer av viner på samma gång bör du välja en vinkyl med minst två temperaturzoner.

Övriga funktioner som är bra att känna till innan du väljer vinkyl är UV-glas, kolfilter, luftfuktighetskontroll. Har du ingen aning om vad dessa begrepp innebär? Ingen fara, vi reder ut allt du behöver veta innan ditt köp!

Köpguide för vinkylar

När du ska köpa en vinkyl behöver du börja med att bestämma dig för om du ska ha en fristående, inbyggd eller integrerad modell. Den fristående vinkylen är allra vanligast och är dessutom enkel att installera medan de inbyggda och integrerade vinkylarna kräver lite mer arbete för att få på plats. Har du brist på utrymme finns det också ett mindre utbud av vägghängda vinkylar att välja på.

Fristående vinkyl

En fristående vinkyl är designad för att stå fritt och kan inte byggas in eller integreras någonstans i hemmet. Detta är också den mest populära typen och finns därför i ett brett utbud av olika storlekar och modeller.

En stor anledning till att de är så populära är att de kan placeras var som helst i hemmet utan någon direkt ansträngning. Det enda du behöver göra är i stort sett att stoppa i kontakten så är du igång! Dessutom brukar fristående vinkylar vara billigare än en integrerad eller inbyggd vinyl.

Tänk på att en fristående vinkyl oftast inte är lämpad för att byggas in eftersom ventilationen då blir otillräcklig. Oftast krävs minst 10 centimeter med luft runtom för att vinkylen ska få tillräckligt med ventilation.

En fristående vinkyl med infografik

Inbyggd vinkyl

En inbyggd vinkyl är designad för att byggas in i ett skåp såsom under en bänk i köket eller i en köksö. Köksskåp är vanligtvis 30, 40 och 60 centimeter breda så många inbyggda vinkylar är anpassade efter dessa mått. Det finns dock inbyggda modeller som är så smala som 15 centimeter i bredd.

Tack vare att den inbyggda vinkylen har ventilation i en sockel nedtill behöver den inget fritt utrymme runtom vilket ger ett mer stilrent och fulländat intryck i hemmet än en fristående modell.

Inbyggda vinkyl infografik

Integrerad vinkyl

Den integrerade vinkylen ger om möjligt ett ännu mer skräddarsytt intryck än den inbyggda eftersom den installeras i ett högskåp likt en ugn eller integrerad kaffemaskin. Denna modell är extra populär i nybyggda hus eller vid totalrenoveringar i moderna kök.

De flesta integrerade vinkylarna har sin ventilation baktill vilket innebär att du behöver ha utrymme bakom kylen samt uppåt och nedtill i skåpet för att den varma luften ska få någonstans att ta vägen. Det finns dock även integrerade vinkylar med dold ventilation framtill, men dessa är betydligt dyrare.

Öl- och vinkyl

En öl- och vinkyl har särskilda sektioner för att förvara både vin och öl vid respektive optimal temperatur. Dessa modeller är nästintill alltid inbyggda och består oftast av ett kombinerat skåp där ena sidan fungerar som vinkyl och andra som ölkyl.

Vägghängd vinkyl

Vägghängda vinkylar är ett utmärkt alternativ om du har begränsat golvutrymme och fungerar dessutom som en dekoration på väggen. En nackdel med dessa vinkylar är att de vanligtvis endast rymmer mellan 3-5 flaskor. De flesta väggmonterade vinkylar kommer dessutom från exklusiva varumärken vilket innebär att de ofta kommer med en hög prislapp.

En temperaturzon är en del i vinkylen som är avsedd för att hålla en viss temperatur. Vinkylar kan ha upp till 3 olika zoner i ett och samma skåp, men allra vanligast är att de har 1 eller 2 kylzoner.

Vinkyl med 1 zon

En vinkyl med en zon innebär att hela kylen har samma temperatur. Detta är ett bra alternativ om du endast planerar att förvara en typ av vin. Vinkylar med en enda temperaturzon brukar ha en reglerbar temperatur omkring 5-20 °C så att du kan anpassa kylan efter alla olika typer av vin.

Vinkyl med 2 zoner

En vinkyl med två zoner har två separata temperaturområden, en i övre delen av kylen och en i undre. Detta innebär att du kan ställa in en lägre temperatur högst upp för förvaring av vita viner samtidigt som du kan förvara röda viner i en högre temperatur i nedre delen av samma skåp.

Det kan vara bra att tänka att de olika zonerna oftast inte är lika reglerbara i temperatur. Beskrivs skåpet exempelvis som att ha en reglerbar temperatur mellan 5-20 °C är det väldigt sällan som båda delarna i kylen går att anpassa efter detta gradantal.

Vanligtvis går den övre delen i en vinkyl att hålla kallare vid exempelvis 5-12 °C medan den nedre endast kan regleras mellan en högre temperatur vid exempelvis 12-20 °C. Det finns dock vinkylar med zoner som har mindre temperaturskillnader än så.

Vinkyl med 3 zoner

För den riktiga finsmakaren finns det vinkylar med hela 3 temperaturzoner som innebär att du kan hålla både champagne, vita viner och röda viner vid sina perfekta temperaturer. Denna typ av vinkylar är dock väldigt avancerade vilket innebär att man får betala flera gånger mer för dessa än för standardkylar med 1 eller 2 zoner. Vinkylar med 3 zoner är dock oftast större vilket innebär att den höga prislappen också kommer med mer utrymme.

Du bör alltid ha en uppfattning om vilken typ av vin du ska förvara innan du köper en vinkyl för att välja rätt antal zoner, men också för att kontrollera att du har möjlighet att ställa in korrekt temperatur.

De flesta vinkylar med flera zoner brukar kunna hålla rätt serveringstemperatur för såväl champagne, som ska hållas väldigt välkylt, som för rödvin som trivs allra bäst vid 16-18 °C. Vinkylar med en enda zon har allt som oftast också ett reglage som kan ställas in för alla olika typer av viner, men det finns undantag som exempelvis har en högsta möjliga temperatur på 14 °C. Dessa kylar är alltså inte lämpade för dig om du har tänkt att förvara rödvin i den.

Vilken temperatur ska man ha i vinkylen?

Olika typer av vin behöver förvaras i olika temperaturer för att uppnå sin optimala smakpotential. Mousserande vin ska förvaras allra svalast medan rödvin trivs bäst i mindre svala temperaturer.

Vilken temperatur är bäst för rödvin?

Den bästa serveringstemperaturen för de flesta rödviner är 16-18 °C. Vissa lättare viner kan dock trivas ännu bättre mellan 14-16 °C enligt Systembolaget. Till skillnad mot vad många tror ska rödvin alltså inte serveras rumstempererat. 

Vilken temperatur är bäst för rosévin?

Rosévin ska helst serveras kallt för att det ska få fram sin friskhet och rätta smak. En serveringstemperatur på mellan 8-10 °C är allra bäst. Serveras rosévin varmare än så upplevs fruktsyran inte lika frisk vilket kan skapa en obalans i smaken.

Vilken temperatur är bäst för vitvin?

De allra flesta vita viner, precis som rosévin, allra bäst vid 8-10 °C. Vissa lättare viner upplevs dock allra bäst vid 6 °C och en del fylligare vita viner bör serveras vid upp till 12 °C för att få fram sin mest fördelaktiga smak och doft. Generellt kan du dock hålla temperaturen i din vinkyl omkring 8-10 °C och vara säker på att det vita vinet kommer till sin rätt.

Vilken temperatur är bäst för mousserande vin och champagne?

Mousserande vin bör förvaras i en vinkyl med en temperatur någonstans mellan 6-10 °C. Mousserande viner som prossecco och cava får oftast fram sin bästa smak i kallare temperaturer mellan 6-8 °C medan champagne får fram sina aromer allra bäst vid 9-10 °C. 

Det finns nästan oändliga alternativ när det kommer till hur många vinflaskor man kan få plats med. Det finns allt från små vägghängda vinkylar som endast rymmer upp till 5 flaskor till stora vinkylar eller vinlagringsskåp som rymmer hundratals med vinflaskor.

För dig som vill ha en mindre fristående eller integrerad vinkyl finns det smala och små modeller som endast rymmer 6 eller 8 flaskor. De populäraste vinkylarna är dock medelstora och rymmer vanligtvis 12 eller 18 flaskor eller något i närheten. Det börjar dock bli allt vanligare med större vinkylar som har plats för 30 flaskor eller fler, speciellt vid nybyggen.

Det utrymme som du ska placera vinkylen i bestämmer hur stor den kan vara vilket indirekt också bestämmer hur många flaskor som kan få plats. Vinkylar av samma storlek rymmer nämligen oftast samma antal flaskor, men kan i vissa fall rymma fler eller färre beroende på hur mycket plats isoleringen tar. 

Hur stora vinflaskor får plats?

Det beräknade antalet som anges för en vinkyl är vanligtvis räknat på en klassisk bordeaux-flaska. Eftersom vinflaskor tenderar att variera i storlek bör du därför vara beredd på att kylen kommer att svälja några flaskor mindre än vad som anges.

Tänk också på att många vinkylar inte har tillräckligt med höjd mellan hyllorna för att rymma champagneflaskor. Vill du kunna förvara champagne och mousserande vin i kylen bör du därför kontrollera att det finns tillräckligt med utrymme för detta innan du gör ditt köp.

De flesta vinkylar är utrustade med UV-glas för att skydda vinet från ultraviolett ljus. Ljus och värme påskyndar nämligen mognadsprocessen i vinet vilket påverkar både kvaliteten och hållbarheten. 

Vinkylen ska helst inte placeras i direkt solljus, men om den gör det bör du alltid kontrollera att den har UV-glas. Det kan även vara bra att välja en modell med mörkt tonat glas för att minimera ljusinsläppet.

I addition till ljus så är lukt en annan faktor som kan påverka vinet negativt. Avancerade vinkylar använder sig därför av kolfilter som absorberar oönskade lukter för att förhindra att de tränger in genom korken och förstör vinet. 

Luftfuktigheten i en vinkyl  är avgörande för hur länge vinet kommer att hålla. Många moderna vinkylar har därför en integrerad luftfuktighetskontroll som ser till att luften hålls precis lagom fuktig för att vinet ska få så lång livslängd som möjligt.  Den ideala luftfuktigheten för lagring av vin ligger mellan 50% och 70% och är den nivå som brukar hållas i vinkällare. 

Är luftfuktigheten för hög riskerar korken att bli blöt och i värsta fall mögla. Är den istället för låg riskerar korken att torka ut vilket tillåter luft att tränga in i flaskan. När detta händer exponeras vinet för syre vilket gör att vinet blir dåligt och oxiderar.

De flesta vinkylar brukar hålla en lagom luftfuktighetsnivå, men köper du en vinkyl utan luftfuktighetsreglering och vill vara på den säkra sidan kan du köpa en hygrometer så att du kan kontrollera att luften håller rätt nivå.

En vibrationsfri vinkyl hjälper till att hålla vinet stabilt och förhindrar störningar som kan stressa vinet och påverka åldringen av det. Vibrationerna orsakas av kompressorn så se gärna till att välja en vinkyl som beskrivs som vibrationsfri eller där kompressorn benämns att ha låg vibration.

Ett annat sätt att minimera vibrationerna i vinkylen är att se till att den står helt plant samt att välja en modell med trähyllor då dessa absorberar skakningarna betydligt bättre än metall.

För att se hur mycket el en vinkyl förbrukar behöver du kontrollera dess energimärkning vilken går att hitta på produktsidan hos alla seriösa återförsäljare. Elförbrukningen för en vinkyl klassas mellan A-G där G är allra sämst.

De flesta vinkylar idag kyls med hjälp av en kompressor. Tyvärr har dessa vinkylar relativt hög förbrukning och klassas vanligtvis G eller F vilket innebär en årlig förbrukning mellan cirka 100-200 kWh beroende på hur stor kylen är. För att ge dig ett bättre perspektiv drar en vinkyl från Cavin som rymmer 45 flaskor 104 kWh i klass F medan en kyl av samma varumärke och kapacitet drar hela 142 kWh i klass G.

Då din vinkyl kommer att stå på hela tiden kommer den utgöra en av de vitvaror i hemmet som förbrukar allra mest energi. Det kan därför vara bra att vara medveten om hur mycket el den kommer att göra av med innan du öppnar upp plånboken. 

Ljudnivån för vinkylar delas i olika klasser mellan A-D där modeller med klass D låter allra mest. Ljudnivåklassen går att hitta på energimärkningen för produkten, precis som energiklassen.

De flesta vinkylar med kompressorkylning tillhör klass C eller D och har vanligtvis en högsta ljudnivå mellan 38-42 decibel. För att jämföra detta med något man känner igen så har de flesta kylskåp en ljudnivå mellan 38-40 decibel. En vinkyl låter i regel alltså ungefär lika mycket som en vanlig kyl.

En ljudnivå över 40 decibel och uppåt kan upplevas som något hög om man är känslig för ljud, speciellt om vinkylen står i ett rum där man ofta vistas. Ljudnivåer under detta brukar dock upplevas som tysta.

Vill du ha en så tyst vinkyl som möjligt är dock en termoelektrisk kyl det bästa valet. Dessa finns i tillgängliga i ljudnivåklass A och har då endast en ljudnivå på omkring 25 decibel.

Det förekommer två olika tekniker som används för att hålla kylan i en vinkyl – termoelektrisk kylning och kompressorkylning. Termoelektrisk kylning används exempelvis även i kylboxar medan kompressorkylningen används i kylskåp. Det är också denna typ av kylning som är allra vanligast i vinkylar.

Vinkylar med termoelektrisk kylning låter mindre än varianter med kompressor och brukar dessutom vara billigare. Däremot kyler de inte lika effektivt vilket gör att den termoelektriska kylningen främst används i små vinkylar.  Kompressorkylningen är däremot väldigt effektiv, men låter å andra sidan mer när kompressorn drar igång.

Vinkylar tillverkas av många olika varumärken, men några av de mest populära är Temptech, Mquvee, Dometic och Smeg.

Här är en lista över åtta av de populäraste varumärkena för vinkylar:

 • Temptech
 • Mquvee
 • Dometic
 • Miele
 • Siemens
 • Cavin
 • Caso
 • Smeg

Temptech

Temptech är känt för sina högkvalitativa vinkylar som kombinerar modern teknik med stilfull design. De har ett stort utbud av inbyggda och integrerade vinkylar i olika storlekar, men erbjuder även ett mindre utbud av fristående vinkylar, då främst med termoelektrisk kylning.

Temptechs inbyggda vinkylar går att hitta i flera olika mått och passar därmed i de flesta kök. Deras vinkylar finns bland annat med 15, 29,5 och 59,5 centimeter i bredd, kommer även i många fler varianter.

Temptech har alltså något för alla så letar du efter en ny vinkyl så är det stor chans att du hittar det hos dem. Dessutom kommer vinnaren i vårt bäst i test ”STHLM STQ38DRB” från just Temptech.

Mquvee

Mquvee erbjuder ett väldigt brett utbud av av både vinkylar och vinlagringsskåp. Vinkylarna finns i både fristående, inbyggda och integrerade modeller och förekommer i både smala och bredare mått och storlekar.

Många av Mquvees vinkylar kommer med avancerade funktioner som fuktighetsreglering, kolfilter och vibrationsreducerande teknik. Mquvee har dessutom ett stort utbud av tillbehör om du vill uppdatera vinkylen med fler hyllor eller andra typer av vinhyllor.

Dometic

Dometic har ett väldigt stort utbud av friluftsprodukter, men är också kända för sina kyllösningar – både för camping och hemmabruk. De har ett stort utbud av moderna vinkylar i olika storlekar – allt från fullstora skåp till lägre och smalare modeller. En modell som sticker ut ur mängden är deras ”Drawbar” som är en integrerad vinkyl i en utdragbar kökslåda.

Miele

Miele är det rätta valet för dig som vill ha en riktigt exklusiv och väldesignad vinkyl. Deras vinkylar andas alltså verkligen kvalitet, men kommer också med en hög prislapp. Deras allra minsta vinkylar kostar från 40000 och uppåt så de är kanske ingenting för hobbydrickaren, men är du en inbiten vinfantast kan en vinkyl från Miele definitivt vara en välvärd investering.

Siemens

Siemens är välkända för att hålla väldigt hög kvalitet på sina vitvaror och deras vinkylar är absolut inget undantag. De har endast ett mindre utbud, men erbjuder ändå något för de allra flesta. Vinkylarna finns både i inbyggda och fristående varianter, i olika höjder, med en bredd om 60 eller 29,8 centimeter. Deras inbyggda varianter passar perfekt tillsammans med bland annat kök från Ballingslöv.

Cavin

Cavin är enbart specialiserade på vin- och ölkylar och erbjuder ett stort utbud av båda delar. Deras kyl ”Scandinavian Collection 54” erbjuder dessutom det bästa av båda delar då den kyler både vin och öl i samma skåp. Deras vinkylar finns både som fristående eller som inbyggda under bänk.

Caso

Caso säljer alla möjliga köksprodukter såsom sous vide-stavar, ugnar, spisar, kaffebryggare och vinkylar. Deras vinkylar ”Winesafe 18” och ”Caso Winecomfort 66” kvalade till och med in på en andra plats respektive fjärde plats i vår jämförelse. Casos vinkylar finns både som fristående och integrerade och är oftast relativt prisvänliga.

Smeg

Smeg erbjuder exklusiva vinkylar som lyfter köket till en helt ny nivå. De är näst intill enbart specialiserade på inbyggda och integrerade kylar som blir ett med ditt kök för den där riktigt lyxiga känslan. De har dock även ett fristående högskåp, ”SCV115A”, som har plats för hundratals vinflaskor för den riktiga vinsamlaren. Det är också denna vinkyl som hamnade på 5:e plats i vårt test. Smegs vinkylar finns bland annat i svart, grått och rostfritt stål.

De butiker som enligt oss har allra störst utbud och som är bäst för att köpa vinkylar i är Bagaren och Kocken, Elgiganten och Hemmy. Detta är dock en smaksak så självklart finns det även många fler bra butiker att välja på.

Här är en lista över fem populära butiker att köpa vinkylar i:

 • Bagaren och Kocken
 • Elgiganten
 • Netonnet
 • Elon
 • Hemmy

Bagaren och kocken

Bagaren och kocken är experter på allt som har med kök att göra och är definitivt ett pålitligt val om du ska köpa en ny vinkyl. De har över hundra olika vinkylar i sitt stortiment och erbjuder modeller från bland anant Caso, Smeg, Dometic och Mquvée, men även  Liebherr med flera.

De flesta vinkylarna hos Bagaren och Kocken finns i lager och levereras då redan inom 1-4 dagar. De tar dock ut en fraktkoastnad på 149 kronor för de produkter som kräver lastpall vid leverans.

Elgiganten

Om Bagaren och Kocken är experter på köksprylar så är Elgiganten experter på allt som har med elektronik och vitvaror att göra. De har hundratals olika vinkylar i sitt utbud från bland annat Temptech, La Sommeliere, Cylinda och Smeg och har utan tvekan något som passar för alla.

Det går att hitta vinkylar hos Elgiganten från så lite som 2800 kronor och hela vägen upp till 90000 kronor beroende på vad du söker. Dessutom erbjuder de fri frakt och leverans till din port/tomtgräns.

Netonnet

Netonnet har endast ett mindre utbud av vinylar, men är ett bra val för de som vill ha en lite ovanligare vinkyl. Deras urval av varumärken skiljer sig nämligen från de flesta andra kedjor och består av Vestfrost och Hoover. Nettonnet erbjuder även fri leverans för köp över 399 kronor!

Elon

Elon erbjuder vinkylar i alla olika prisklasser från bland annat Temptech, Elvita, Dometic och Smeg. Utbudet är inte jättestort, men innehåller ändå en variation av det mesta vad gäller modeller och storlekar. Dessutom har de fri hemleverans för köp över 1000 kronor.

Hemmy

Hemmy är en svensk ehandelsbutik som tillhandahåller det mesta du kan tänka dig till hemmet. De är dock allra störst inom vitvaror och erbjuder drygt 70 olika vinkylar i sitt utbud. De har dessutom en otrolig stor variation på varumärken för vinkylarna som kommer från bland anant Caso, Dometic, Bosch, Siemens och AEG, för att bara nämna några.

Det går bra att förvara vin i ett kylskåp så länge tanken inte är att du ska lagra vinet. Du kan alltså använda kylskåpet för att hålla vinet kallt under kortare perioder, men det är inte optimalt för lagring under flera år.

Vad är skillnaden mellan en vinkyl och ett kylskåp?

En vinkyl är specifikt utformad för att förvara vin vid optimala förhållanden. Detta inkluderar att hålla en jämn och stabil temperatur, reglera luftfuktigheten, minimera ljusexponering och förhindra vibrationer. Kylskåp är däremot utformat för att hålla mat och dryck kall, men det ger inte de specifika förhållandena som vin kräver för optimal lagring.

Ett kylskåp förvarar vinet mörkt vilket det uppskattar, men däremot är den rekommenderade kylskåpstemperaturen på 4 °C för kall för att hålla en perfekt serveringstemperatur. Har vinet hållts på kylning i ett kylskåp behöver du därför låta vinet stå framme ett tag och luftas för att det ska värmas upp lite grann. Det kan då vara svårt att veta när den perfekta temperaturen är uppnådd. Dessutom ska vin inte förvaras för länge i för kalla temperaturer eftersom det förkortar hållbarheten på vinet.

I en vinkyl hålls vinet serveringsklart hela tiden och dessutom i en jämn temperatur i jämförelse med i ett kylskåp där den kan variera i olika delar av kylen. Vill du vara säker på att förvara vinet i rätt förhållanden är en vinkyl därför det allra bästa valet.

1

Temptech STHLM STQ38DRB
Vinkyl - Temptech STHLM STQ38DRB
4,2/5

2

Caso Winesafe 18
Vinkyl - Caso WineSafe 18 (integrerad)
4,1/5

3

Mquvee Wineexpert 38 (40 cm)
Vinkyl - mQuvée WineExpert 38 (40 cm)
4/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *