Recension av MyFirst Fone R1

Letar du efter en GPS klocka till ditt barn? MyFirst Fone är känd för sin höga precision och låter dig dessutom ringa både röst-och videosamtal till klockan. I denna recension går vi noga igenom alla funktioner samt vilka för- och nackdelar som är bra att veta innan ditt köp!
Bra Tests Recension - Vi hjälper dig hitta rätt mobilklocka till ditt barn

MyFirst Fone R1

MyFirst Fone R1 knep en enkel förstaplacering i vårt bäst i test över GPS-klockor för barn.

Den har utan tvekan den allra bästa GPS-funktionen bland sina konkurrenter, med en näst intill exakt precision som ger en förhöjd trygghet över ditt barns välbefinnande.

Detta är särskilt imponerande med tanke på att många av konkurrenternas precision ifrågasätts väldigt mycket.

Förutom alla andra nödvändiga funktioner som röst- och videsamtal samt SOS-funktion har denna fantastiska mobilklocka även musikspelare!

Läs även gärna vårt bäst i test över sju olika GPS klockor för barn.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Kjell & Company. På så sätt kan vi utveckla sidan och driva den vidare och det kostar inget extra för dig.

VÅRT BETYG
4,4
4.4/5

Fördelar:

 • GPS med mycket hög precision
 • SOS-knapp
 • Klassrumsläge
 • Musikspelare
 • Finns i tre olika färger

Nackdelar:

 • Klumpig design
RECENSION - Bra Test

Hur bra är MyFirst Fone R1?

MyFirst Fone R1 Mobilklocka for barn

Huvudfunktioner

 • Röst- och videosamtal samtal: Ring samtal både ut och in via röst eller video.
 • GPS-funktion: Se var ditt barn befinner sig med hjälp av spårningsfunktionen i klockan.
 • Klassrumsläge: Stäng av ljudet för specifika tider eller dagar.
 • Trygghetszoner: Välj ut trygga zoner och få notiser när ditt barn går in och ut ur dem.
 • SOS-knapp: Skickar snabbt nödsignal till din mobil.
 • Tålig: Fukttålig (IPX7) med förhöjda kanter för att tåla bus och lek.
 • Utbytbara armband: Armbanden är enkla att knäppa av och byta ut till annan färg.
 • MyFirst Fone app: Tillhörande app på svenska.
 • Kamera: 2-megapixels selfiekamera för foton och videosamtal.
 • Musikspelare: Rymmer 500 låtar. Finns även tillhörande headset att köpa till.

Hur fungerar MyFirst Fone R1?

MyFirst Fone R1 går att använda med båda IOS och android och är inte låst till någon särskild operatör. Du kan därför använda valfritt kontantkort eller abonnemang till klockan. Simkortet behöver dock vara i nanostorlek.

Klockan laddas med medföljande USB-laddare. Laddaren är magnetisk och ansluts enkelt på baksidan av klockan.

Remmarna är enkla att knäppa av vilket gör att man kan byta färg på armbandet om man önskar.

Klockan finns att köpa i tre olika färger – svart, ljuslila och blått. Remmarna finns däremot att köpa till i åtta olika färger.

Det går inte att ladda ner några extra appar till klockan. Det finns alltså inga spel eller liknande som kan distrahera ditt barn från skolan. Fokus ligger i stället på säkerheten i att kunna ringa och spåra ditt barn.

Telefon: Du som förälder lägger in utvalda kontakter i mobilappen. Det är endast dessa kontakter som kan ringa till klockan och det är också de enda personer som ditt barn kan ringa upp.

Video: Du kan ringa till och ta emot videosamtal från ditt barn via mobilappen. Det går dock inte att ringa vanliga videosamtal till klockan.

Chattfunktion: Skicka text, ljud eller bildmeddelanden till och från klockan.

Hög precision: Med hjälp av appen kan du spåra ditt barn i den tillhörande mobilappen. Tack vare GPS, GSM-signaler och wifi blir precisionen för positioneringen extra hög så att du tryggt kan se var ditt barn beginner sig.

Platsinformation: Du kan även välja hur ofta du vill att platsinformationen ska uppdateras i appen.

Som extra säkerhet kan du ställa in olika trygga zoner, exempelvis ert hem eller en kompis hemadress. Du blir sedan notifierad i appen när ditt barn går in eller lämnar en sådan trygg zon.

Minimiradie för trygghetszonen är 200 meter.

Du som förälder har möjlighet att stänga av ljud och funktioner under vissa tider på dygnet. Detta är exempelvis en väldigt bra funktion under skoltid då du vill att ditt barn ska vara fokuserad på skolan och inte på att chatta eller ringa med klockan. 

När klassrumsläget är aktiverat blir alla inkommande samtal och meddelanden ljudlösa och den enda funktionen som går att använda är SOS-knappen.

SOS-knappen är placerad på höger sida om klockan. När ditt barn håller inne denna skickas en nödsignal till föräldrarappen. 

I samband med att knappen trycks ner spelar klockan också in ett 30 sekunders långt meddelande som skickas till appen.

 • Varningsfunktion: Få notis skickad till mobilen när ditt barn tar av sig klockan.
 • Stegräknare: Med stegräknaren i klockan blir aktivering ännu roligare för ditt barn!
 • Musikspelare: 10 timmars speltid med plats för upp till 500 låtar. De trådlösa hörlurarna med fri hörselgång från Myfirst passar perfekt att använda till.
myfirst fone r1 olika färger

Prisbild

MyFirst Fone R1 kostar omkring 2000 kronor. Separata klockarmband kostar omkring 175 kronor.

Fördelar med MyFirst Fone R1

Här har man verkligen förstått vikten av en pålitlig GPS! Kunder och recensioner är rörande överens om att man kan känna sig trygg med att klockan visar korrekt adress för var ditt barn befinner sig. Många andra märken har fått oerhört mycket kritik för att GPS:en är alldeles för opålitlig.

Stort plus för att klockan finns i bra variation när det kommer till färgval! En helsvart klocka för de som vill komma ifrån det lite mer barnsliga utseendet och två mer färgglada alternativ. Här finns alltså något för alla åldrar och smaker.

Dessutom kan man köpa till fler armband i olika fräger för ännu mer variation!

Flera föräldrar tycker att både klocka och app är lättnavigerad och enkel att använda för både barn och vuxna vilket är ett gott betyg.

SOS-knappen sitter väldigt lättåtkomligt vilket för det enkelt för ditt barn att kalla på hjälp om det skulle behövas. Inspelningsfunktionen är ett extra stort plus och saknas hos konkurrenterna.

Nackdelar med MyFirst Fone R1

Klockan är något stor vilket gör att den kan kännas klumpig på armen, speciellt på ett litet barn. Detta innebär dock att skärmen är stor vilket gör den lättare att navigera. Klockan har också en skyddande kant som gör att den upplevs större i storleken.

Vad tycker kunderna?

De föräldrar som köpt klockan till sina barn är väldigt nöjda med funktionerna och tycker att den är väldigt lätt att förstå sig på. 

Funktioner som särskilt lyfts fram är den träffsäkra GPS:en och trygghetszonerna. Näst intill samtliga recensioner nämner att klockan ger en ökad känsla av trygghet för sina barn. Bättre betyg än så är svårare att få.

”Enkel att komma igång och lägga till båda oss föräldrar samt enkelt för vår dotter att förstå hur den används. Smarta funktioner såsom att ställa in om hon går utanför angiven zon.

Vi ser när hon kommit till skolan varje dag och sen att man kan ställa in klassrumsläge är super. Vanliga samtal funkar super, video funkar bra de gånger vi testat. Kan verkligen rekommendera denna till er föräldrar som vill känna en extra trygghet över sitt barn.”

”Otroligt nöjd! Enkel att starta upp. Bra bild när man ringer, enkel för min dotter att förstå och det bästa är absolut att man kan ställa in ”säkerhetszoner”. Rekommenderas STARKT!”

Sammanfattning

Detta är den perfekta mobilklockan för barn till dig där säkerheten är högsta prioritet. GPS:en har väldigt hög precision vilket gör att du säkerhet kan se var ditt barn befinner sig.

Den är dessutom enkel att använda och har även användbara funktioner såsom SOS-knapp, klassrumsläge och videosamtal.

Innehållsförteckning