Recension av Cmee Play

Hur bra är egentligen Cmee play? Vi tittar närmare på alla fördelar och nackdelar hos denna populär GPS klocka för barn.
Bra Tests Recension - Vi hjälper dig hitta rätt mobilklocka till ditt barn

CMEE PLAY

Cmee Play är en väldigt omtalad smartklocka för barn med många smarta funktioner. Aftonbladet utsedde den till bäst i test 2020 vilket är ett gott betyg. Kunder ger den däremot lite mer blandade omdömen där många är framförallt kritiska till gps-funktionen.

I vår recension nedan går vi igenom alla huvudfunktioner samt vilka för- och nackdelar som pekas ut hos både experter och kunder.

Läs gärna även vårt bäst i test över sju av de mest populära gps klockorna för barn på marknaden.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Jollyroom. På så sätt kan vi utveckla sidan och driva den vidare och det kostar inget extra för dig.

VÅRT BETYG
3,6
3.6/5

Fördelar:

 • Stilren design
 • Klasstid (låsbara funktioner)
 • Bra minimiavstånd för trygghetszoner
 • Utbytbart skal och armband

Nackdelar:

 • Abonnemangskostnad för videosamtal
 • Opålitlig GPS-funktion
 • Dålig batteritid
RECENSION - Bra Test

Hur bra är cmee play?

Gps klocka för barn - Cmee play

Huvudfunktioner

 • In-och utgående samtal: Ring röstsamtal till och från klockan via upp till 30 kontakter.
 • GPS-funktion: Se var ditt barn befinner sig och få uppdateringar om barnets position.
 • Klasstid: Möjlighet att låsa klockans funktioner under bestämda tider.
 • Trygghetszoner: Välj ut speciella trygghetszoner och få notiser när ditt barn går in i eller lämnar zonen.
 • SOS-funktion: Vid nödsituation ringer klockan upp 3 nödkontakter tills någon svarar.
 • Utbytbart skal: Ändra färg och utseende på klockan genom att byta ut skal och armband.
 • Valfri bakgrund: Gör klockan personligare genom att välja valfri bild som bakgrund.
 • Cmee online: Inställningar och gps-spårning styrs i tillhörande app.
 • Kamera: 3.0 megapixelkamera.
 • Videosamtal: Går att välja till videosamtal för en extra månadskostnad.

Hur fungerar Cmee Play?

Cmee Play är kompatibel med både IOS och android och fungerar ihop med både kontantkort eller abonnemang hos valfri operatör.

Alla inställningar görs i den tillhörande appen, Cmee online. Det är också här du exempelvis kan se GPS-positionering för klockan.

Flera i hushållet kan ladda ner appen för att få tillgång till gps-positioneringen samt chatt- och samtalsfunktionen. Det är dock bara en huvudansvarig som har tillgång till att ändra inställningarna för klockan.

Röstsamtal: Du som förälder lägger in upp till 30 kontakter i Cmee appen. Ditt barn kan både ringa och ta emot vanliga telefonsamtal i klockan, men endast från dessa utvalda kontakter.

Videosamtal: Klockan har tillgång till videosamtal, dock endast via en separat app. Själva appen kostar ingenting, däremot behöver du betala en månadsavgift på 49 kronor för att kunna ringa med video.

Chatt: Appen har även en chattfunktion som låter dig skicka både text- och röstmeddelanden till klockan.

Uppdateringsintervall: Du kan ställa in hur ofta du vill att GPS-positioneringen ska uppdateras, alltså hur ofta du vill att klockan ska skicka platsinformation till appen.

Du kan välja mellan 1 minuts- 10 minuters- eller 1 timmes intervall. Det går även att ställa in helt valfritt intervall.

Viktigt att tänka på är dock att batteritiden kortas ner ju oftare positioneringen uppdateras.

Positionering: På kartan i appen står det angivet om positioneringen avser gps-position eller om positionen avser position för mobilmast eller wifi.

Gps-positionen är mer exakt och ger en positionering med 5-15 meters felmarginal. 

Appen ger dig även möjlighet att få vägbeskrivning till positioneringen via google maps.

Denna funktion låter dig ställa in trygga zoner, såsom exempelvis skolan eller er hemadress. Du kan sedan välja om du vill ha notiser när ditt barn går in eller ut ur zonen eller både och.

Trygghetszonerna går att ställa in med en radie om minst 100 meter.

 • Valfri bakgrund: Något som många barn uppskattar är också att man precis som på mobilen kan välja bakgrundsbild helt fritt. Man kan alltså ta en egentagen bild eller ladda ner valfri bild och använda som bakgrund på klockan.
 • Stegräknare: Håller koll på dagens steg direkt i klockan.
 • Väckarklocka: Ger ditt barn möjlighet att ställa alarm precis som i en mobil.
Cmee gps klocka för barn i olika färger

Cmee Play med svart, rosa samt blått armband.

Prisbild

Cmee Play i vitt kostar omkring 1295 kronor medan den svarta ligger omkring 1195 kronor.

Fördelar med Cmee play

Klockan är väldigt snygg och smidig designen utan onödiga detaljer och krusiduller. Den ser inte ut som en typisk barnklocka utan ser mer ut som en smartklocka för vuxna. Detta gör gör att den passar till barn i många olika åldrar och inte bara till de yngre.

En rolig funktion som skiljer sig från många andra mobilklockor för barn är att man kan byta ut hela skalet, inklusive armband. Man kan alltså ändra färg på hela klockan, inklusive skalet runt om själva uret, vilket är ett stort plus!

Minsta möjliga radieavstånd för trygghetszoner är 100 meter. Detta är ett mycket rimligt minimumavstånd och är också betydligt mindre än exempelvis Xplora5 som har 300 meter (!) som minimum.

Nackdelar med Cmee play

För att kunna använda funktionen för videosamtal krävs ytterligare en app. Man måste även betala en månadskostnad på 49 kronor i månaden för att kunna ringa videosamtal vilket är väldigt tråkigt.

Flertaliga använder vittnar om att GPS-funktionen ofta är väldigt missvisande. De är också besvikna på att det ofta är endast senast anslutna mobilmast som visas i positioneringen istället för mer exakt positionering för klockan.

Många kunder är besvikna på att batteritiden är för dålig. De menar på att den inte alltid håller en hel dag vilket gör att den känns opålitlig.

Vad tycker kunderna?

Omdömen är väldigt blandade. Medan vissa kunder tycker att klockan fungerar helt perfekt är andra oerhört missnöjda med många funktioner.

Det som lyfts fram till klockans fördel är att man kan byta färg på armbandet samt att man kan byta bakgrundsbild på klockan.

Många är också nöjda med samtalsfunktionen medan andra är mer tveksamma och tycker att ljudet hade kunnat vara bättre.

Det som får allra mest kritik är gps-funktionen som många tycker inte ger den ökade trygghet man hade önskat.

Flera kunder säger att de bytt ut klockan mot en Xplora 5 Play som har fungerat väldigt mycket bättre.

”Jag förstår inte varför folk har skrivit så negativa saker om denna klocka? Köpte den till min 6-åriga son och den funkar kanon. Han fattade klockan på en gång och appen är väldigt enkel och bra. Vi har ett telia kontantkort och det fungerar utmärkt. Bra att det finns skärmskydd och nya armband att köpa till. Enda minuset är väl att den inte är helt vattentät och det ej rekommenderas att bada med den, men annars skulle den ha fått fem stärnor.”

”Bra klocka och lättanvänd. Synd bara att gps positioneringen inte visar platsen utan indikerar bara platsen på masten som den är uppkopplad mot.”

Sammanfattning

Cmee Play har många användbara och roliga funktioner som skiljer sig mot många andra liknande smartklockor för barn på marknaden. Däremot lämnar träffsäkerheten på GPS:en en del att önska enligt många överenstämmande kundrecensioner.

Innehållsförteckning