Sulky: De 5 bästa – Bäst i Test 2023 (Med köpguide)

En sulky är en enklare typ av sittvagn som både väger mindre och blir mer kompakt när den fälls ihop. Sulkyn är därför ett perfekt alternativ till den tyngre vardagsvagnen under till exempel resor och utflykter.

Vi har jämfört 5 av de bästa sulkyerna i ett bäst i test för att ta reda på allt du behöver veta innan ditt köp. Hur enkel är hopfällningfunktionen och hur kompakt blir sulkyn när den fälls ihop? Är den värd sitt pris? 

För att du ska kunna fatta ett välgrundat beslut ger vid dig även viktiga tips på vad du bör tänka på innan du köper en sulky i vår omfattande köpguide!

Sulky

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland, Jollyroom, Köpbarnvagn, Amazon och BabyV. På så sätt kan vi utveckla sidan och driva den vidare och det kostar inget extra för dig. Vi har själva valt ut produkterna efter noggrann undersökning.

Bäst i test av sulky: Topp 5

Upptäck de 5 bästa sulkyerna 2023 enligt vårt test:

  1. Maxi Cosi Leona 2 – Bäst i test och överlägsen komfort!
  2. Baby Jogger City Tour 2 – Lätt, smidig och utmärkt för resor.
  3. Britax Agile R – Prisvärd sulky med pålitlig prestanda.
  4. Beemoo BFF40 – Bästa budgetvalet utan att kompromissa med kvaliteten.
  5. Emmaljunga Kite 250 – Längst ryggstöd och perfekt för större barn

Innehållsförteckning

Sulky - Maxi Cosi Leona 2

1. Maxi Cosi Leona 2

Vårt betyg:

4,8/5
Bäst i test!
Sulky - Baby Jogger City Tour 2

2. Baby Jogger City Tour 2

Vårt betyg:

4,7/5
Lätt och smidig
Sulky - Britax B-Agile R

3. Britax
B-Agile R

Vårt betyg:

4,7/5
Prisvärd sulky
Sulky - Beemoo BFF40

4. Beemoo BFF40

Vårt betyg:

4,6/5
Bäst billiga sulky
Sulky - Emmaljunga Kite 250

5. Emmaljunga Kite 250

Vårt betyg:

4,3/5
Bäst på olika underlag

1. Maxi Cosi Leona 2 - Bäst i test!

Lyxig sulky med rymlig, vändbar sits och nästintill plant liggläge. Har dessutom kompakt och enkel hopfällning.

Sulky - Maxi Cosi Leona 2

Vårt betyg:

4,8/5
Specifikationer
Hopfälld storlek 100%

Blir väldigt liten och kompakt för att vara en sulky. Går även att klicka av hjulen för att göra den ännu mindre.

Hopfällningsfunktion 100%

Imponerande smidig hofällningsfunktion oavsett vilket håll sittdelen är vänd åt.

Pris 90%

Ligger i det dyrare segmentet bland sulkys, men med all rätt. Leona 2 är inte bara väldigt funktionell, den har också lång användningstid.

Körupplevelse 90%

Har fyrhjulsfjädring och får mycket beröm för att vara lättkörd och enkel att styra. Passar dock allra bäst för stadskörning.

Sittdel 95%

Enda sulkyn på listan med vändbar sittdel. Sittdelen är dessutom väldigt mångsidig och rymlig.

Förvaring 85%

Stor och praktisk varukorg. Det finns dessutom en lättåtkomlig förvaringsficka på baksidan av ryggstödet.

Är du ute efter en högkvalitativ och praktisk sulky som tar lite plats i bilen? Maxi Cosi Leona 2 har allt du önskar och mer därtill!

Leona 2 fälls ihop på bara några sekunder och blir dessutom väldigt liten och kompakt när du gör det. Den är alltså helt perfekt att ha väntandes i bagaget så att ni alltid är redo för nästa äventyr.

Detta är dessutom den enda sulkyn på listan som har vändbar sittdel vilket är perfekt om du ska börja använda vagnen i tidig ålder.

Dessutom är Leona 2 anpassad även för större barn med rymlig sittdel och höjbart ryggstöd som gör att ni kommer att kunna glädjas av sulkyn i många år framöver!

Användarvänlighet

När du köper Leona 2 ingår chassi, sittdel samt adaptrar för tillhörande liggdel. Liggdelen behöver dock köpas till separat om du vill kunna använda vagnen från födseln.

I så fall finns det även bilstolsadaptrar att köpa till för att göra vagnen kompatibel med tillhörande babyskydd.

Leona 2 finns i fyra olika färger: grått, mörkgrått, svart och skogsgrönt.

Komfort

Maxi Cosi har verkligen inte snålat med komforten hos sin senaste modell hos Leona.

Som bevis på detta får den massvis av beröm från nöjda kunder över hur bekvämt deras barn sitter i sulkyn.

En stor anledning till detta är den funktionella sittdelen som enligt mig är överlägset bäst bland de sulkys som jag har jämfört.

Sittdel
  • Vändbar: Du väljer själv vilket håll du vill ha sittdelen vänd åt. Det är dessutom väldigt enkelt att klicka av den och byta håll vid behov.

 

  • Smidig 5-punktssele: Selen håller om ditt barn från fem olika håll, men knäppet består endast av tre delar vilket gör den extra smidig att knäppa. Selen har dessutom smidiga selskydd för axelremmarna samt ett stadigt grenskydd för extra komfort.

 

  • Höjbart ryggstöd: Höjden på ryggstödet kan reglas allteftersom ditt barn växer. Totalt finns tre olika höjdlägen i intervallet 45-56 centimeter.

 

  • 3 olika postioner: Ryggstödet kan antingen ställas in i sittläge, viloläge eller liggläge. Liggläget är inte helt plant, men nästintill, speciellt med barnet liggandes i vagnen. Lutningen på ryggstödet är dessutom väldigt enkel att justeras och kan göras med en hand.

 

  • Flera fotstöd: Leona 2 har två olika fotstöd, ett i sittdelen och ett i chassit. Sittdelens fotstöd kan vinklas medan fotstödet i chassit är fast så att äldre barn kan vila sina fötter på det.

 

  • Svängbar bygel: Bygeln kan ”svingas” öppen åt ena hållet så att ditt barn enkelt kan ta sig in och ut urvagnen utan att ni behöver ta loss hela bygeln.

 

  • Tvättbar klädsel: Klädseln på sittdelen går att ta av och tvättas i tvättmaskin i 30 grader. Detta är en stor fördel enligt mig då detta inte går hos många andra sulkys.
Sufflett
  • Ventilationslucka: Leona 2 har en av de mest stilrena ventilationsluckorna jag sett. Istället för att bestå av en löst sittande flärp som behöver fästas med magnet eller karborre är luckan integrerad i själva panelen.

    Det enda du behöver göra är att vika upp paneltyget för att få fram meshfönstret under. Detta gör intrycket intrycket mer stilrent både när luckan är öppen och stängd.

 

  • Extra utfällbar panel: Behöver du mer skugga kan du enkelt dra upp dragkedjan som löper tvärs över suffletten för att veckla ut en extra panel.

 

  • Solkeps: Den föregående modellen fick klagomål för att suffletten var för kort. Leona 2 har därför fått en utfällbar solkeps för att ge ännu bättre skydd mot solen.
Egenskaper hos Maxi Cosi Leona 2
Förvaring

Förvaringskorgen är inte jättestor i förhållande till en mer rejäl sittvagn, men den är förvånansvärt stor för att tillhöra en sulky och tål en maxvikt på 5 kilo.

Korgen har höga meshnät på sidorna samt en högre skyddande kant baktill vilket gör att den är mest lättåtkomlig framtill.

Något jag verkligen gillar hos Leona 2 och som jag tycker att allt för många barnvagnar saknar överlag är en förvaringsficka.

Här finns nämligen en relativt stor ficka på baksidan av ryggstödet där du kan förvara exempelvis våtservetter eller andra viktiga tillbehör som du behöver ha nära till hands.

Körupplevelse

Maxi Cosi Leona 2 är den smalaste sulkyn på listan med sina 46 centimeter i bredd. Detta är exempelvis hela 12 centimeter mindre än Beemo BFF40 som är den bredaste sulkyn på listan.

Tack vare att Leona 2 är så smal är den helt perfekt när du behöver ta dig fram i trånga miljöer och passar utmärkt för stadskörning. 

Du behöver dessutom inte oroa dig för skav på skorna då bromsen både låses och låses upp uppifrån.

Detta är i alla fall ett stort plus om du frågar mig. Jag kan inte förstå de som fortfarande envisas med att ha bromsar som måste dras upp med foten underifrån.

Hjul och fjädring

Alla fyra hjul har fjädring och är dessutom punkteringsfria för en jämn och balanserad körning. Framhjulen är så kallade swivelhjul som bidrar till en ännu bättre körupplevelse genom att göra vagnen extra enkel att svänga med.

De svängbara hjulen går även att låsa i framåtläge för bättre framkomlighet på ojämnt underlag vilket är en mer än välkommen uppgradering från föregående modell.

Detta är som sagt ingen vagn du bör ta dig ut i skogen med, men den får trots detta väldigt gott om beröm just för hur enkel den är att köra på olika underlag. 

Kunderna vittnar exempelvis om att vagnen klarar av gräs, grus och kullersten helt utan problem.

Styre

Leona 2 har ett fast handtag som mäter 103,5 centimeter över marken. Maxi Cosi har dock varit smarta här och valt den ungefärliga medianhöjden på intervallet hos ett justerbart handtag.

Detta innebär att höjden på Leonas handtag är anpassat för att passa de allra flesta.

Hopvikningsfunktion

Trots att den inte riktigt går att fälla ihop med en hand så är hopfällningsfunktionen väldigt enkel.

Det första du behöver göra är att fälla sittdelen så att den blir dubbelvikt. Det gör du genom att lossa på spärren på baksidan av ryggstödet och fälla ryggstödet mot dig.

Sedan trycker du ner de två knapparna på handtaget och trycker handtaget nedåt för att få chassit att vika ihop sig.

Du kan dock behöva ta emot lite med andra handen på motsatt sida för att få vagnen att fälla ihop sig helt. 

Något som kan vara bra att veta är att hopfällningen ser likadan ut oavsett hur sittdelen är vänd vilket är ett stort plus.

Leona 2 blir väldigt liten och kompakt när du fäller ihop den, men behöver du extra mycket utrymme kan du enkelt klicka av hjulen vid behov.

Mått hopfälld utan hjul: H31 x B46 x L52,5 cm
Mått hopfälld med hjul: H31 x B46 x L58,5 cm

Hopfällda mått Maxi Cosi Leona 2 (utan hjul)
Maxi Cosi Leona 2 blir endast 31x46x52,5 centimeter stor när den fälls ihop utan hjul.
Att bära Maxi Cosi Leona 2

Denna sulky väger 8,84 kilo vilket inte är lika lätt som en resevagn, men det är betydligt lättare än en sittvagn som kan väga upp till 4 kilo mer.

Tyvärr medföljer ingen axelrem till Leona 2, men Maxi Cosi har en passande bärväska till som går att köpa till som tillbehör.

Det finns även ett stabilt bärhandtag på ovansidan av sulkyn när den är hopfälld så att du enkelt kan förflytta den vid behov.

Skillnaden mellan Leona 2 och Leona
  • Större sufflett
  • Ventilation i suffletten
  • Låsbara swivelhjul
  • Större hjul

Fördelar

Maxi Cosi Leona 2 sticker ut på många sätt och vis från sina konkurrenter. De starkaste sidorna är alla kopplade till den mångsidiga sittdelen som inte bara är väldigt rymlig utan som också kan vara vänd åt valfritt håll, både när sulkyn är hopfälld och utfälld.

Vändbar sittdel

Om du kommer att använda sulkyn redan i tidig ålder kommer du förmodligen att vilja börja att köra den med ditt barn sittandes mot dig.

Leona 2 är en av väldigt få sulkys, om inte den enda, som faktiskt ger dig möjligheten att göra detta vilket är en stor anledning till att den är vinnaren i min jämförelse.

Rymlig

Trots att Leona 2 är bland de smalare sulkyerna på marknaden så verkar detta inte påverka komforten nämnvärt då den får oerhört mycket beröm för att vara rymlig. 

Detta mycket tack vare det höjbara ryggstödet som totalt sett blir hela 11 centimeter högre än den mer vanliga höjden på omkring 45 centimeter!

Fälls ihop med sittdelen åt valfritt håll

Som jag tidigare nämnt så går Leona 2 att fälla ihop oavsett åt vilket håll sittdelen är vänd och bara detta är i stort sett unikt för en sulky.

Att hopfällningsprocessen dessutom ser likadan ut samt att sulkyn blir lika stor även om den fälls ihop med sittdelen bakåtvänd är därför helt fantastiskt.

Jag har sett sittvagnar som går att fälla ihop med sittdelen åt valfritt håll förut, men då har hopfällningsfunktionen varit krångligare samtidigt som vagnen har blivit större.

Leona 2 är därför helt i en klass för sig om du frågar mig!

Nackdelar

Det enda som jag önskar skulle förbättras hos Leona 2 är suffletten som fortfarande är något kort.

Något liten sufflett

Trots att suffletten blivit större än hos föregående modell tack vare tillskottet av en solkeps tycker jag fortfarande att täckningen är lite för dålig.

Detta gäller dock framförallt i liggläget. I sittande läge går suffletten faktiskt ganska långt ner.

Vad tycker kunderna?

Det råder ingen tvekan om att Leona 2 är en mycket populär sulky. Den har gott om omdömen och rekommenderas av de allra flesta som har använt den.

Den är särskilt omtyckt för att den är så enkel att ha med sig i bilen då den tar så lite plats.

Återkommande kommentarer berättar också om hur bra deras barn trivs i vagnen eftersom den är så bekväm att sitta i.

Sulkyn får dessutom beröm för hur enkel den är att köra samt hur högkvalitativ den känns i materialvalen.

De kunder som har önskemål om förbättringar skulle gärna vilja ha ännu större sufflett samt reglerbart handtag.

”Rejäl men lätt och lätt att hantera, väl dämpad, utmärkt finish, snabb och enkel hopfällning vilket gör den kompakt och lätt att förvara/transportera. Sitsens vändbarhet är definitivt ett mervärde jämfört med andra modeller, speciellt för yngre barn. Mycket nöjd med köpet!” 

”Leona 2 är väldigt bekväm att köra och väldigt bekväm för barnet! Bra dämpning och körbar i alla terrängförhållanden. När den är hopfälld tar den väldigt lite plats och kan både fällas ihop med sittdelen vänd mot mamma, vilket är hur vi använder den just nu, och vänd mot omvärlden! Vi är 100% nöjda.”  (Översatt från italienska)

2. Baby Jogger City Tour 2 - Sulky

Lättviktig sulky som är kompatibel med både liggdel och babyskydd. Tillåts som handbagage hos vissa flygbolag.

Sulky - Baby Jogger City Tour 2

Vårt betyg:

4,7/5
Specifikationer
Hopfälld storlek 100%

En av de mest kompakta sulkyer som finns att hitta på marknaden.

Hopfällningsfunktion 90%

Hopfällningen kräver en kortare inlärningsperiod. När man fått kläm på den är det dock väldigt enkelt.

Pris 95%

Mycket prisvärd sulky, men hade önskat ännu mer funktion för pengarna såsom reglerbart handtag för att det skulle bli full pott.

Körupplevelse 90%

Har relativt små hjul i mitt tycke, men får ändå komplimanger från föräldrar för att vara lätt att köra.

Sittdel 95%

Mycket funktionell sittdel med näst intill plant liggläge. Hade dock önskat något högre ryggstöd.

Förvaring 80%

Tålig, men inte jätterymlig varukorg. Får dock pluspoäng för att den tål högst maxlast på listan med sina 7 kilo.

Är en lättviktig och kompakt sulky vad du är ute efter så kommer du att älska Baby Jogger City Tour 2!

Den väger nämligen endast 6,5 kilo vilket är flera kilo mindre än övriga sulkys. Dessutom viks den enkelt ihop till ett kompakt paket med en enda hand.

Klickar du av hjulen blir den imponerande nog tillräckligt liten för att ha med som handbagage hos vissa flygbolag. Detta gör den självklart även till en utmärkt resevagn att ha i bagageutrymmet på bilen.

Baby Jogger City Tour 2 är dessutom inte bara en perfekt vagn för upptäcksfärd utan blir också en extra bekväm sovplats tack vare det nästintill helt plana liggläget!

Användarvänlighet

Vid köp av Baby Jogger City Tour 2 ingår även en enklare bärväska.

Något som är väldigt praktiskt är att det även finns en tillhörande liggdel att köpa till. Denna behöver dessutom inga extra adaptrar utan kan fästas rakt på vagnen som den är.

Sulkyn går även att använda tillsammans med babyskydd, men detta kräver extra adaptrar.

Baby Jogger City Tour 2 finns i svart, grått, grönt och blått.

Komfort

Komforten hos Baby Jogger City Tour 2 är förvånansvärt hög med tanke på hur liten den blir när den fälls ihop.

Enligt mig är det väldigt få komponenter som saknas. Hade selen varit något smidigare att knäppa och om det hade medföljt en bygel så hade det blivit full pott.

Sittdel
  • 5-punktssele: Selen är snygg och bekväm med skavskydd för både axlar och grenrem. Flera kunder tycker dock att knäppningen är lite onödigt krånglig då man måste koppla ihop axel- och midjerem med varandra innan man kan fästa dem i spännet. Detta är dock inget som är unikt just för Baby Jogger City Tour 2 utan det är många barnvagnar som har detta typ av spänne.

 

  • Ställbart ryggstöd: Ryggstödet lutas enkelt med hjälp av en smidig rem på baksidan. När ryggstödet är helt nedfällt blir det inte riktigt helt plant, men det blir utan tvekan tillräckligt plant för att få god vila/sömn.

 

  • Fast och vinklingsbart fotstöd: Nytt för Baby Jogger City Tour 2 är att den har ett vinklingsbart fotstöd i sittdelen. Dett går att vinkla antingen rakt ut för längre ligg yta eller rakt ner. Dessutom har sulkyn även ett fast fotstöd som ditt barn kan stödja fötterna på om det behövs.

 

  • Tvättbar klädsel: Klädseln är avtagbar och tvättbar i tvättmaskin i 30 grader.
Sufflett
  • Tre paneler: Suffletten har totalt tre paneler som kan vecklas ut för att anpassa hur mycket skugga du vill ha i vagnen.

 

  • Solkeps: Med solkepsen utfälld får ditt barn ännu mer skydd från solen. Med hela suffletten utfälld så blir skyddet bra i sittande läge och helt okej i liggande.

 

  • Ventilationslucka: Panelen närmast handtaget har en praktisk ventilationslucka som är fäst med kardborre. Lyfter du på denna så får du in mer luft i vagnen tack vare meshfönstret därunder. Utförandet av luckan är i mitt tycke inte det snyggaste som finns på marknaden, men den är praktisk och det är trots allt det viktigaste.
Förvaring

Varukorgen är inte särskilt stor, men den imponerar desto mer med hur tålig den är.

Sin storlek till trots är varukorgen hos City Tour 2 faktiskt tåligast bland vagnarna på listan med en tillåten maxlast på 7 kilo.

Övriga sulkys på listan tål endast en maxvikt mellan 3-5 kilo.

Egenskaper för Baby Jogger City Tour 2
Egenskaper för Baby Jogger City Tour 2.
Körupplevelse

Det råder ingen tvekan om att Baby Jogger City Tour 2 främst är en stadsvagn. Hjulen är små och dessutom är fram- och bakhjul nästan lika stora vilket gör det svårt att ta sig fram i terräng.

Däremot är den känd för att ha ett väldigt bra rull i stadsmiljö. Den lätta vikten i kombination med de svängbara framhjulen gör att den blir väldigt lättkörd på plant underlag.

Föräldrar som själva har vagnen intygar också att City Tour 2 är väldigt enkel att styra, även med en hand.

Självklart klarar den även av grusvägar och kullersten lite då och då, men det kanske inte är en vagn jag skulle gå på skogspromenader med.

Bromsen är en klassisk trampbroms som behöver låsas upp underifrån.

Hjul och fjädring

Baby Jogger City Tour 2 har punkteringsfria PE-hjul som står emot grus och sten bra. Du behöver alltså inte oroa dig för att de äts upp av småsten om du kommer att promenera på grusiga vägar.

Tyvärr har sulkyn bara fjädring på framhjulen till skillnad från övriga sulkys jag jämfört som antingen har fyrhjulsfjädring eller central- samt framhjulsfjädring.

Detta gör att den kan upplevas lite skakigare på underlag som inte är helt plana. En fördel är dock att de svängbara framhjulen är låsbara vilket ger dig bättre framkomlighet på ojämna underlag.

Styre

Styret hos City Tour 2 går tyvärr inte att reglera utan har en fast höjd på 98 centimeter.

Detta är 5 centimeter än hos den föregående modellen vilket jag tycker är en väldigt bra förbättring.

Höjden blir betydligt bekvämare för längre föräldrar samtidigt som det inte blir en allt för stor förändring för de som är lite kortare.

Hopvikningsfunktion

Trots att hopfällningsfunktionen har förenklats sedan föregångaren tycker jag inte att den är helt perfekt ännu.

Missuppfatta mig inte, Baby Jogger City Tour 2 är väldigt enkel att fälla ihop, men det kräver att man får till tekniken först.

För att fälla ihop vagnen behöver du först föra en spärr på handtaget åt sidan samtidigt som du håller nere knappen på handtaget. 

Sedan för du handtaget nedåt och framåt så att sulkyn börjar vika ihop sig för att därefter greppa tag i hopfällningsremmen i mittdelen av vagnen. Voila, sulkyn har nu fällts ihop till ett litet paket!

Det som kan kräva lite tålamod i början är att få till rätt teknik med spärren. Att man ska dra i spärren åt sidan och samtidigt hålla nere knappen på handtaget kan vara lite knepigt de första gångerna. 

När du väl har fått till tekniken är detta dock inte vara särskilt svårt.

Mått hopfälld med hjul: 59×18,5×50 cm

Mått hopfälld utan hjul: 53×18,5×43 cm

Hopfällda mått för Baby Jogger City Tour 2 (med hjul)
Baby Jogger City Tour 2 blir enbart 59x18,5x50 centimeter stor när den fälls ihop med hjul.
Att bära Baby Jogger City Tour 2

Som jag tidigare nämnt är Baby Jogger City Tour 2 den absolut lättaste sulkyn på listan med sina 6,5 kilo.

Detta är alltså en supersmidig vagn att lyfta in och ut ur bilen och att ha med sig på utflykt och liknande.

Den har ett litet fast handtag i chassit som är perfekt om du bara ska bära den korta sträckor. Dessutom får du med en tillhörande väska på köpet som du kan förvara sulkyn i om du behöver bära den längre sträckor.

Tyvärr medföljer ingen bygel när du köper City Tour 2, men om du köper till denna kan du använda den som ett stabilt och längre bärhandtag när sulkyn är hopfälld. Sulkyn kan nämligen fällas ihop tillsammans med bygeln utan problem.

Skillnaden mellan Baby Jogger City Tour 2 och Baby Jogger City Tour
  • Bättre liggläge: Ryggstödet kan fällas ännu längre ner för ännu bättre liggposition.

 

  • Ny design på handtaget: Handtaget har fått nytt utseende med slät oavnsida och räfflad undersida. Dessutom är handtaget 5 centimeter högre än tidigare.

 

  • PE-hjul: EVA-hjulen har bytts ut mot tåligare gummihjul som förhindrar att grus och annat fastnar i dem.

 

  • Högre maxvikt: Den högst tillåtna vikten för sittdelen är numera 22 kilo vilket är 1,5 kilo högre än tidigare.

 

  • Vinklingsbart fotstöd: En av de mest efterlängtade förändringarna är att City Tour 2 fått ett ställbart fotstöd vilket ger mer plats för ditt barns ben i liggande läge.

 

  • Förenklad hopfällning: Tidigare behövde man leta sig ner till chassit för att lossa på spärren som håller uppe vagnen. Nu är spärren uppflyttad till handtaget i stället vilket gör processen smidigare.

 

  • Fickan på ryggstödet har försvunnit: Tyvärr har den lättåtkomliga fickan på baksidan av sulkyn tagits bort vilket jag tycker är synd.

 

  • Djupare sittdel: Sittdelen har blivit djupare för ännu mer plats och komfort.

 

Fördelar

De allra starkaste fördelarna hos Baby Jogger City Tour 2 hör ihop med dess nätta storlek och vikt som gör den supersmidig att hantera både när den används och transporteras. Det är självklart även en stor fördel att man har möjlighet att använda den redan från födseln.

Väger minst

Är du trött på tunga och otympliga vagnar eller av andra anledningar behöver en lätt och smidig sulky så är Baby Jogger City Tour 2 svaret på dina böner.

Jag har än så länge inte hittat en sulky som väger mindre än denna. För att sätta vikten i perspektiv så väger den exempelvis 1,4 kilo mindre än Emmaljunga Kite 250 som är näst lättast samt hela 4,5 kilo mindre än Beemoo BFF40 som är den tyngsta sulkyn på listan.

Blir väldigt liten <broch kompakt

Enligt mig ska en sulky vara enkel att fälla ihop och ta så lite plats som möjligt när den inte används. Baby Jogger City Tour 2 uppfyller båda dessa krav med råge.

Jag menar, ingen kan väl klaga på en hopfälld höjd på 18,5 centimeter? Att den dessutom håller sig inom ramen för IATAs handbagagemått (utan hjul) är såklart också ett stort plus.

Passar med liggdel och babyskydd

Många sulkys är kompatibla med babyskydd, men långt alla dessa ifrån erbjuder en passande liggdel till.

För dig som vill ha en nätt och enkel vagn att ha med sig i bilen för din nyfödda bebis är Baby Jogger City Tour 2 därför ett väldigt bra alternativ.

Nackdelar

Bygeln är inkluderad i köpet bland majoriteten av de sulkys som vi har jämfört. Det är därför väldigt synd att man behöver köpa till den som tillbehör till Baby Jogger City Tour 2.

Ingår ingen bygel

Bygeln är självklart inget måste, men jag tycker att den ger en ökad känsla av trygghet samtidigt som den också blir ett skönt armstöd för barnet.

Det är dock positivt att du i alla fall kan välja till den om du skulle vilja det. Detta går exempelvis inte hos Emmaljunga Kite 250 (5:e plats) som för tillfället inte har någon kompatibel bygel att köpa till.

Vad tycker kunderna?

Det märks tydligt bland omdömena att Baby Jogger City Tour 2 är en väldigt populär resevagn, både för bil- och flygresor.

Föräldrarna gillar hur enkel den är att fälla ihop och hur lite plats den tar när man är på resande fot. De lyfter också fram att sittdelen är bekväm att sitta i, att den är lätt att hålla ren samt att den är väldigt snygg och stilren i designen.

Några mindre bra saker som nämns är att selen kan upplevas lite krånglig samt att handtaget inte går att justera i höjd.

”Lätt att köra, lätt att vika ihop och fälla upp igen. Väldigt smidig resevagn som både vår 3-åring och 10-månaders bebis utnyttjade på resan.”

”Vi köpte den främst för den kompakta hopfällningen för att den skulle få plats i ett litet bagageutrymme, men förutom detta är det en fantastisk barnvagn som är lätt att köra och lätt att styra, samtidigt som den är väldigt robust.
Vi köpte den för att använda när vårt barnbarn är på besök oss men min dotter har också använt den och hon gillar den med.” (Översatt från engelska)

3. Britax B-Agile R - Prisvärd sulky

Sulky som ger dig mycket för pengarna. Fullt liggläge, svängbar bygel, skumfyllda hjul och hopfällning med en hand. 

Sulky - Britax B-Agile R

Vårt betyg:

4,7/5
Specifikationer
Hopfälld storlek 90%

Tar väldigt lite plats när den fälls ihop, men blir inte lika liten som konkurrenterna högre upp på listan.

Hopfällningsfunktion 100%

Britax B-Agile R kräver bara en hand och delar allra enklast hopfällning med Beemoo BFF 40.

Pris 95%

Näst billigast av alla sulkys i vårt bäst i test. Därtill ingår även flera tillbehör. Prisvärd!

Körupplevelse 90%

Får beröm från föräldrar för att vara lättkörd även på ojämnt underlag. Får plus för de låsbara framhjulen!

Sittdel 90%

Mycket bra liggläge, ställbart fotstöd och svängbar bygel. Hade dock önskat längre ryggstöd.

Förvaring 80%

Tillräckligt stor varukorg för att tillhöra en sulky. Saknar dock övriga förvaringsfickor.

Britax B-Agile R är en otroligt prisvärd sulky som erbjuder allt som en mer avancerad sittvagn gör, men i ett mer kompakt format.

Dessutom har Britax B-Agile R en av de absolut smidigaste hopfällningsfunktionerna du kan hitta hos en sulky. Inte nog med att den fälls ihop i ett svep med en enda hand, den blir också väldigt liten när du gör det. 

Dessutom har Britax B-Agile R fullt liggläge, svängbar bygel och ett vinklingsbart fotstöd så att ditt barn både sitter och ligger extra säkert och bekvämt.

Tack vare sulkyns tåliga, punkteringsfria hjul som inte äter grus kan du även köra tryggt och säkert även på mindre jämna underlag!

Användarvänlighet

Användarvänligheten hos Britax B-Agile R är överraskande hög för sitt låga pris.

Ryggdelen på den bekväma och vadderade sittdelen kan exempelvis fällas ned så mycket att vagnen kan kombineras med både liggdel och mjuklift.

På så sätt blir användningsområdet nästintill lika stort som hos en mycket dyrare duovagn samtidigt som den tar mycket mindre plats i bilen.

Britax B-Agile finns att köpa i färgerna svart, blå och grå. 

Komfort

Britax B-Agile R är en sulky med fast sittdel. Sittdelen är dock väldigt funktionell och bekväm trots att den inte går att vända på.

Lutningen på ryggstödet kan exempelvis justeras med en hand och suffletten har både en extra utfällbar panel samt solkeps för extra skydd från solen.

Sittdel
  • Fleixbel 5-punktssele: Selen hos Britax B-Agile R består av 5 olika remmar. Axel- och midjeband kan paras ihop, men detta är inget måste för att kunna använda selen. Detta innebär att du endast spänna fast midjebandet spännet om du skulle vilja det. Axelbanden kan dessutom justeras i längd och axelkuddarna kan förflyttas efter behov för bästa möjliga komfort.

 

  • Fast och ställbart fotstöd: Denna sulky har ett vinklingsbart fotstöd integrerat i sittdelen som kan vinklas rakt ut för längre liggyta eller rakt ner för sittande position. För äldre barn finns även ett fast fotstöd nedtill så att de slipper dingla med fötterna.

 

  • 3 positioner: Sittdelen i Britax B-Agile R kan justeras mellan sittläge, viloläge samt liggläge. Britax B-Agile R delar dessutom smidigast fällning av ryggstödet på listan tillsammans med Maxi Cosi Leona 2 (Bäst i test. Båda dessa sulkys har nämligen en smidig spärr på baksidan av ryggstödet som du drar i för att luta ryggstödet.
    Detta istället för de mer vanliga remmarna som lossas eller dras åt för att justera lutningen. Med det sagt tycker jag inte att remmarna är en dålig lösning, snarare tvärtom, men spärrarna ger ett mer stilrent intryck vilket jag gillar.

 

  • Svängbar bygel: Till skillnad från bygeln hos Baby City Jogger 2 (2:a plats), som dessutom behöver köpas till, så behöver du inte ta bort hela bygeln hos B- Agile R för att ditt barn ska kunna ta sig in och ut ur vagnen. Stort plus!
Sufflett
  • Utfällbar panel med ventilation: Britax B-Agile R har totalt tre paneler varav en av dem är utfällbar. Extrapanelen vecklas ut med hjälp av en dragkedja som löper tvärs över suffletten. Förutom att ge mer skugga ger den tredje panelen även mer luftinsläpp tack vare ett meshfönster på vardera sida om suffletten.

 

  • Ventilationslucka: Suffletten har dessutom ett meshfönster på panelen närmast handtaget. Du behöver alltså inte fälla ut extrapanelen på B-Agile R bara för att få in extra ventilation i vagnen. Meshfönstret öppnas och stängs igen med en lucka som fästs med kardborre.

 

  • Solkeps: Förutom extrapanelen finns även en liten solkeps som du kan fälla ut om du vill ha så mycket skydd från solen som möjligt. Jag hade dock önskat att solskärmen var längre då den är alldeles för smal i mitt tycke för att ge någon märkbar skillnad.
Förvaring

Britax B-Agile R har en relativt stor varukorg för att tillhöra en sulky. Varukorgen är inte väldigt lång, men den är djup och har bra kanter i mesh som skyddar varorna på sidorna.

Den har dessutom en extra hög kant framtill som gör att du kan packa korgen full utan riskera att köra över inhandlade matvaror eller annat som fallit ur framtill.

Detta gör dock att du endast kan komma åt och packa i din packning bakifrån eller från sidorna, men detta är inget större problem för mig. Eftersom  B-Agile är en framåtvänd vagn befinner du dig trots allt oftast bakom vagnen ändå.

Varukorgen har en rekommenderad maxlast på 4 kilo vilket är helt klart godkänt för en sulky av denna prisklass.

Tyvärr saknas extra förvaringsfickor vilket jag alltid tycker är ett extra plus då det ger dig enklare åtkomlighet till saker du ofta behöver. Detta är dock enkelt att lösa med hjälp av en organizer på handtaget.

Funktioner hos Britax B-Agile R
De viktigaste funktionerna hos Britax B-Agile R.
Körupplevelse

Punkteringsfria hjul, fyrhjulsfjädring samt låsbara svängbara framhjul gör Britax B-Agile R lättkörd även på lättare terräng.

Josefine Tengqvist som är expert på barnvagnar och driver bloggen Barnvagnsgalen intygar: ”Rullet i Britax B-Agile R är bra. Den är både lättkörd och lättstyrd. Jag kör mest på grusvägar och där tar den sig fram utan problem.”

Är du ute efter en sulky som klarar av skogspromenader kan du dock behöva kika på en modell såsom Emmaljunga Kite 250 (5:e plats) med mer rejäla hjul.

Britax B-Agile R har ett handtag klätt i konstläder som ger ett extra behagligt grepp när du kör.

Bromsen är en klassisk trampbroms som behöver dras upp underifrån med hjälp av tåspetsen för att låsas upp.

Hjul och fjädring

De punkteringsfria hjulen är fyllda med skum vilket är perfekt för dig som kommer att köra mycket på grusvägar eftersom gruset inte fastnar och gör hål i dem. 

En annan fördel med Britax B-Agile R är den redan nämnda fyrhjulsfjädringen vilket jag personligen tycker ger en mjukare körning överlag än de vagnar som endast har framhjulsfjädring.

Alla hjulen är dessutom enkla att klicka på och av om du behöver göra vagnen så kompakt som möjligt vid transport.

Styre

Styret eller handtaget hos Britax B-Agile R är har en fast höjd på 103 centimeter och kan alltså inte justeras.

Höjden på fasta handtag brukar ligga omkring 1 meter plus/minus 5 centimeter så jag skulle säga att detta är en bekväm hjöd för de allra flesta.

Hopvikningsfunktion

Hopfällningsfunktionen hos Britax B-Agile R är en av de absolut enklaste jag har sett hos en sulky.

Allt du behöver göra är att trycka knappen på insidan av chassit inåt och uppåt. Detta låser upp chassit så att du kan fälla ihop sulkyn.

Sedan behöver du bara dra i hopfällningsremmen på sittdelen och sulkyn fälls ihop. Det bästa är att allt detta kan göras med en enda hand!

Jag har svårt att välja en favorit mellan hopfällningsteknikerna hos Britax B-Agile R och Beemo BFF40, då båda är riktigt smidiga, men denna är helt klart en av mina solklara favoriter.

När B-Agile R låser sig automatiskt för att bli så kompakt som möjligt i hopfällt tillstånd och blir dessutom fristående.

Mått hopfälld med hjul: 69 x 56 x 36 cm 

Att bära Britax B-Agile R

Precis som hos övriga sulkys på listan ingår det tyvärr ingen axelrem till B-Agile R. Däremot blir bygeln ett väldigt stabilt och smidigt bärhandtag när du behöver bära med dig sulkyn hopfälld.

Britax B-Agile kan även bäras i hopfällningsremmen.

Extrafunktioner

Förutom de tillbehör som redan ingår när du köper Britax B-Agile R finns det även möjlighet att köpa till åkpåse, vindskydd och resväska.

Det finns även tillhörande babyskydd och liggdel till Britax B-Agile R om du vill börja använda sulkyn redan när din bebis kommer till världen. Dessa behöver dock köpas till separat med tillhörande adaptrar.

Eftersom den har fullt liggläge kan sulkyn även användas med mjuklift.

Skillnaden mellan
Britax B-Agile R och Britax B-Agile M

I sökandet på din nya sulky är det stor chans att du även kommer att stöta på Britax B-Agile M. Kort sagt är den största skillnaden mellan dem att B-Agile R är mer avancerad medan B-Agile M något enklare och mer budgetvänlig.

Likheten mellan namnen kan dock vara förvirrande och även om dessa sulkys har många likheter så har de också flera olikheter.

Här nedan reder jag ut de största skillnaderna mellan B-Agile R och B-Agile M:

  • Skumfyllda och större hjul: Britax B-Agile gummihjul fyllda med skum istället för plasthjul. De är även större och bredare än syskonmodellen. Plasthjulen hos B-Agile M löper större risk för att slitas ut eftersom gruskorn har en förmåga att borra sig in i dem.

 

  • Swingaway bygel: Bygeln kan öppnas upp på ena sidan till skillnad från hos B-Agile M där du måste ta bort hela bygeln varje gång ditt barn vill ut ur vagnen.

 

  • Bygel och handtag i konstläder: Både bygel och handtag hos B-Agile R är klädda i konstläder för ett lyxigare utseende och bättre grepp. Bygeln hos B-Agile M är exempelvis klädd i tyg istället.

 

Fördelar

För att vara en relativt budgetvänlig vagn är Britax B-Agile förvånansvärt många (och väldigt bra) fördelar som många flera dyrare sulkys saknar.

Inte nog med att det ingår regnskydd och mugghållare på köpet, den har även en lyxigt enkel hopfällningsfunktionden samt ett liggläge likt de man hittar hos en dyrare sittvagn.

Fälls ihop med en hand

Kommer du ge dig ut på många promenader och utflykter på egen hand kan det vara bra att alltid ha en hand ledig.

Britax B-Agile ger dig möjligheten att hålla ditt barn i handen eller till och med stöttandes på höften samtidigt som du fäller ihop vagnen vilket kommer att vara väldigt tacksamt många gånger.

Ingår regnskydd och mugghållare

Något jag verkligen gillar med Britax B-Agile R levereras är att den levereras med både mugghållare och regnskydd utan extra kostnad, trots att den redan är väldigt prisvärd bara som den är.

Mugghållare och regnskydd är dessutom båda väldigt populära tillbehör som många föräldrar ändå brukar köpa till vilket är ett stort plus. Dessa tillbehör är alltså riktigt användbara och ingenting som bara skickas med bara för att.

Har fullt liggläge

Liggläget hos Britax B-Agile R blir nästintill plant för optimal komfort under tuppluren. Detta kan många gånger verka som en liten detalj, men många barn har svårare att somna om sätet inte går att luta tillräckligt. Jag tycker därför att detta är en stor fördel.

Nackdelar

Helheten hos Britax B-Agile R är alldeles för bra för att manska kunna klaga på allt för mycket. Den enda nackdelen som jag dock tycker att man får kritisera något är skuggmöjligheterna i liggande läge.

För liten solskärm

Som jag redan nämnt tidigare tycker jag tyvärr att solskärmen eller solkepsen är alldeles för liten. Den hade gärna fått vara i alla fall dubbelt så lång i mitt tycke för att ge bättre täckning, särskilt när ryggstödet är nedfällt.

Vad tycker kunderna?

Vad jag kan se så har Britax B-Agile konstigt nog inte fått så många omdömen än så länge. De kund- och expertrecensioner som finns är dock positiva. 

Bland dessa är det rullet på olika underlag, den enkla hopfällningen och det lilla utrymme som Britax B-Agile R tar i bilen det som lyfts fram allra mest.

”Fungerar på både asfalt, grus och lerig väg utan problem. Enkel att fälla ihop och blir väldigt liten. Bra pris. Perfekt!”

”En väldigt prisvärd vagn mycket bekväm och framförallt smidig att få med sig till och med i en VW Polo”

4. Beemoo BFF40 - Bäst billiga sulky

Billigast! Har dessutom bredast sits och är enda sulkyn på listan som har ett handtag som går att justera i höjd. Fälls ihop med en hand.

Sulky - Beemoo BFF40

Vårt betyg:

4,6/5
Specifikationer
Hopfälld storlek 80%

Beemoo BFF40 blir störst på listan när den fälls ihop med sina 94 centimeter på längden.

Hopfällningsfunktion 100%

Otroligt smidig och enkel att fälla ihop. Kan dessutom förvaras fristående om du vill.

Pris 100%

Mer prisvärd sulky är svår att hitta. Beemoo BFF40 är värd varenda krona.

Körupplevelse 90%

Kombinationen av lufthjul och fyrhjulsfjädring gör Beemoo BFF40 stabil och mjuk att köra.

Sittdel 95%

Sittdelen är stor och rymlig och har ett bra liggläge. Ingår även svängbar bygel och ställbart fotstöd.

Förvaring 70%

Ganska liten och inte så djup varukorg. Finns dock även en förvaringsficka på baksidan av ryggstödet.

Letar du efter en prisvärd och lättanvänd sulky är Beemoo BFF40 ett riktigt bra alternativ.

Beemoo BFF40 är nämligen inte bara billigast, den har också ett justerbart knäledshandtag samt en oförskämt smidig hopfällningsfunktion som sköts med en enda hand.

Tack vare den stora och utfällbara suffletten kan du även vara säker på att ditt barn får tillräckligt med skydd från solen både i sitt- och liggläge.

Dessutom är sittdelen väldigt rymlig vilket gör att även äldre barn sitter bekvämt i sulkyn så att du för användning för den i många år framöver!

Användarvänlighet

Beemoo BFF40 ger hög användarvänlighet till dig som förälder samtidigt som den ger hög komfort till ditt barn.

Den har nämligen i stort sett allt man kan önska sig hos en sulky inklusive ett justerbart handtag vilket är mer avancerat än exempelvis Leona 2 från Maxi Cosi som är vinnare i vår jämförelse (och som kostar betydligt mycket mer).

Något som kan vara bra att vara medveten om är dock att den är tyngre än andra modeller på listan. Kommer du att lyfta in och ut den ur bagaget med regelbunden basis kan detta vara bra att ha i åtanke, men annars är detta en sulky väl värd sitt pris.

Komfort

Komforten är inte heller något som har snålats på. Sittdelen är den bredaste på listan och har dessutom försetts med en riktigt flexibel och täckande sufflett vilket jag upplever att många sulkys annars saknar.

Sittdel
  • 5-punktssele: Selen består av 5 remmar och är ganska enkel, men går att justera i längd. Dessutom har axelremmarna mjuka axelkuddar som skyddar mot skav. De övriga remmarna saknar dock vadderad eller skyddad insida.

 

  • Steglöst ryggstöd: Lutningen på ryggstödet hos Beemoo BFF40 justeras enkelt från sittande till liggande med hjälp av den smidiga remmen på baksidan.

 

  • Svängbar bygel: Bygeln kan tas av helt, men den kan även öppnas upp från ena sidan för enkel på och avstigning.

 

  • Vinklingsbart och fast fotstöd: Det ställbara fotstödet kan riktas rakt ut eller rakt ned. När fotstödet är riktat nedåt finns även ett fast fotstöd som längre barn kan vila fötterna på.

 

  • Förvaringsficka: På baksidan av ryggstödet finns en liten, men praktisk förvaringsficka med lock, perfekt för förvaring av mobil, nycklar eller annat som du vill ha nära till hands.
Sufflett
  • Extra utfällbar panel: Beemoo BFF40 har en dragkedja som löper tvärs över suffletten. Om du drar upp denna fäller du ut en extra panel som ger mer skugga i vagnen. 

 

  • Skyddande solkeps: Behöver du ännu mer skugga kan du kombinera den extra utfällda suffletten med solkepsen som går att fälla ut längst fram. Solkepsen hos Beemoo BFF40 har dessutom en bra längd och vinkel som jag tycker ger bra med täckning från solen även när ryggstödet är nedfällt.

 

  • Ventilationslucka med magnet: Panelen längst bak har även ett ventilationsfönster i mesh som kan öppnas upp med hjälp av en lucka. Ett stort plus är att luckan öppnas och stängs med magnet istället för den vanliga och enligt mig inte så snygga kardborrelösningen. Dessutom kan du öppna luckan tyst och smidigt utan att riskera att väcka din sovande passagerare.
Funktioner hos Beemoo BFF40
Funktioner för Beemoo BFF40.
Förvaring

Förvaringskorgen nedtill är inte jättestor på Beemoo BFF40, men jag skulle säga att det går att få plats med en vanlig skötväska utan problem.

Varukorgen har även ett lock som jag har lite dubbla känslor till. Å ena sidan hindrar de din packning från att trilla ut samtidigt som det ger ett visst skydd mot regn, men å andra sidan gör locket att du inte kan packa lika mycket i korgen. Detta gör att jag mest tycker att locket är i vägen, men det är självklart en smaksak.

Körupplevelse

Detta är den enda sulkyn vårt bäst i test som har lufthjul vilket generellt har ett mjukare gung än de mer hårda punkteringsfria hjulen. 

Beemoo BFF 40 är dock den tyngsta sulkyn på listan med sina 11 kg, men tyngden bidrar också med extra stabilitet när du kör.

Fotbromsen är ganska liten i mitt tycke, speciellt den främre delen, men är flipflopvänlig vilket är en fördel. Du trampar ner bromsen för att låsa vagnen och trampar sedan ner på den smalare delen längre fram för att låsa upp.

Hjul och fjädring

Beemoo BFF40 har fjädring på alla fyra hjul vilket tillsammans med de redan tidigare nämnda lufthjulen ger en extra följsam körupplevelse.

Dessutom har Beemoo BFF40 stora bakhjul för att tillhöra en sulky. Med sina 30,5 centimeter är de exempelvis nästan en hel decimeter större än Leona 2 (vinnare i testet).

Större hjul ger bättre framkomlighet på ojämna underlag såsom grus och kullersten vilket alltid är ett stort plus. Med det sagt är Beemoo BFF40 ingen terrängvagn, men den erbjuder definitivt mycket för pengarna.

Framhjulen är dessutom svängbara och går att låsa för ännu bättre körförmåga på ojämn mark.

Styre

Beemoo BFF40 sticker inte bara ut från mängden med sina luftfyllda hjul utan det är också den enda sulkyn på listan som har ett justerbart handtag!

Denna sulky har nämligen ett så kallat knäledshandtag som kan vinklas i olika positioner för att anpassa höjden efter den som kör.

Handtaget på Beemoo BFF40 kan justeras mellan 80-110 centimeter i höjd.

Hopvikningsfunktion

Jag har nämnt det tidigare, men det tål att nämnas igen, hopfällningsfunktionen hos Beemoo BFF40 är verkligen helt fantastisk.

Varumärket själva kallar själva funktionen för ”Beemoo one hand quick folding-system” vilket ger en väldigt rättvis förklaring av den. Sulkyn kan nämligen fällas ihop med en enda hand – och snabbt går det!

Det enda du behöver göra är nämligen att dra upp en spärr på ena sidan av chassit och sedan dra i remmen på sittdelen för att sulkyn ska vika ihop sig.

Detta är ett väldigt snarlikt system med hopfällningsfunktionen hos Britax B-Agile R. Den enda skillnaden är i stort sett att du slipper att hålla nere spärren samtidigt som du drar upp den vilket kanske gör Beemoos funktion aningen smidigare. Skillnaden är dock väldigt marginell.

Bra att veta är att du även kan förvara Beemoo BFF40 ståendes även när den är hopfälld. Det enda du behöver göra är att fälla ut handtaget så fungerar detta som ett stöd.

Mått hopfälld: 28x58x94 cm

Hopfällda mått för Beemoo BFF40
Beemoo BFF40 blir 94x28x58 centimeter stor när den fälls ihop.
Att bära Beemoo BFF40

Eftersom Beemoo BFF 40 blir 94 centimeter lång när den fälls ihop är detta med största sannolikhet inte en sulky som du kommer att bära runt på axeln.

Det går dock att använda bygeln som ett handtag när sulkyn är hopfälld om du behöver förflytta den.

Extrafunktioner

Vad jag kan hitta har Beemoo själva väldigt få tillbehör som är särskilt anpassade för just Beemoo BFF40 förutom ett parasoll, en åkpåse, samt en snacksbricka med integrerad mugghållare.

Det finns dock fler åkpåsar samt exempelvis insektsnät och sittdynor från andra märken (t ex Petite Chérie) som passar bra till.

Beemoo BFF40 är dock inte kompatibel med varken liggdel eller babyskydd.

Skillnaden mellan BFF40 och BFF20

Något som förvirrar många är att Beemoo har två olika sulkys i sitt stortiment med väldigt snarlika namn, BFF40 och BFF20.

Den förstnämna, som är den modell som jag har recenserat, har lite mer avancerade funktioner och materialval medan BFF20 är något enklare, men också billigare.

Här nedan är de största skillnaderna mellan Beemoo BFF40 och Beemoo BFF20:

  • Lufthjul: Beemoo BFF40 har luftfyllda hjul medan Beemoo BFF20 har hårda EVA-hjul.
  • Större hjul: Hjulen på BFF40 är dessutom större för bättre framkomlighet.
  • Knäledshandtag: Det justerbara handtaget saknas hos BFF20. Istället är handtaget helt fast.
  • Högre maxvikt: Maxvikten för barnet är hela 7 kilo högre hos BFF40 som tål 22 kilo i jämförelse med endast 15 kilo.

Fördelar

Jag har nämnt det flera gånger igenom recensionen, men Beemoo BFF40 har verkligen fantastiskt många fördelar för att vara en så här billig sulky.

Priset måste vara den allra främsta med tanke på hur mycket du får för pengarna, men jag kan inte heller sluta att imponeras av att BFF40 presterar allra bäst både i utförandet av suffletten och utrymmet i sittdelen.

Billigast

Vill du ha en budgetvänlig sulky utan att tumma på funktionen så är Beemoo BFF40 definitivt ett riktigt bra alternativ. Den har alla funktioner som de dyrare sulkyer jag jämfört och till och med mer därtill inom vissa områden.

Den största skillnaden är att den inte blir lika liten när den fälls ihop samt att materialvalen kan upplevas något plastiga (utan att för den delen påverka stabiliteten på sulkyn). Med tanke på att du kan spara flera tusenlappar i jämförelse mot lyxigare alternativ så är detta en väldigt bra deal enligt mig, speciellt om du bara kommer att använda sulkyn lite då och då.

Stor sufflett

En annan stor fördel är att Beemoo BFF40 har den största och mest täckande suffletten bland alla sulkys som jag har jämfört. Detta är framförallt en stor fördel på sommaren när man har en tendens att använda sulkyn extra mycket.

bRED OCH RYMLIG SITS

Sittdelen i BFF40 är hela 9 centimeter bredare än Maxi Cosi Leona 2 som är den smalaste sulkyn på listan. Detta innebär inte bara att ditt barn får en extra stor och mysig sittplats utan det ger också gott om extra utrymme att vända och vrida sig på i liggläget.

Nackdelar

I förhållande till sitt pris måste jag säga att Beemoo BFF40 inte har mycket att klanka ner på. Måste jag nämna något som hade kunnat förbättras så är det i så fall sittläget. 

Något lutande sittläge

Ryggstödet aldrig blir riktigt upprätt i sittläge utan lutar alltid lite lätt. Detta behöver inte vara en nackdel för alla då många barn inte har något emot att sitta lätt lutade, men det kan vara bra att veta om.

Vad tycker kunderna?

”Jättefin och mycket vagn för pengarna” och ”snygg, stabil och enkel att köra” är bara några av alla fina omdömen som Beemoo BFF40 har fått. I skrivande stund är alla omdömen oerhört positiva.

Det enda som några kunder anmärker på är att den kan kännas något plastig samt att tyget prasslar något.

”Stabil och väldigt lättrullad! Mycket vagn för pengarna.. bland de bästa jag ägt och då har jag haft mååånga olika vagnar.”

”Jättefin och mycket vagn för pengarna. Den var större än jag trodde att den skulle vara. Lätt att fälla ihop och tar inte jättestor plats.”

5. Emmaljunga Kite 250 - Bäst på olika underlag

Kompakt sulky med väl tilltagna hjul och ombonad sittdel med lång användningstid.

Sulky - Emmaljunga Kite 250

Vårt betyg:

4,3/5
Specifikationer
Hopfälld storlek 95%

Fälls ihop till ett väldigt litet och kompakt paket. Får dock minuspoäng för att hjulen måste skruvas av.

Hopfällningsfunktion 90%

Kite 250 är enkel och smidig att fälla ihop, men saknar spärr som håller ihop den.

Pris 75%

Tyvärr tycker jag prislappen är något för hög med tanke på Kite 250 lämnar lite mer att önska på vissa områden.

Körupplevelse 90%

Körs bra även på ojämnare underlag tack vare sina rejäla hjul. Tyvärr är handtaget något högt.

Sittdel 80%

Mjukt och mysig sits med vadderad sele som är enkel att använda. Hade önskat lite längre sufflett.

Förvaring 80%

Rymlig varukorg som tål en maxlast på 5 kg. Korgen är dock lättast åtkomlig framifrån.

Emmaljunga Kite 250 är sulkyn för dig där komforten i sittdelen och framkomlighet är högsta prioritet.

Sittdelen i Kite 250 är ordentligt stoppad för en extra mysig sitt- och sovplats för ditt barn och slår dessutom de övriga sulkyerna med råge när det kommer till längden på ryggstödet.

Utöver detta har Kite 250 grova, punkteringsfria hjul som mer liknar hjulen på en mer rejäl sittvagn för extra körvänlighet på lättare terräng såsom grus, kullersten och gräs.

Tyvärr upplever jag fällningen av ryggstödet onödigt krånglig, men är detta inget avgörande för dig så är Emmaljunga Kite 250 en mycket bekväm (och lätt hopfälld) liten sulky.

Användarvänlighet

Emmaljunga Kite 250 är lättanvänd och lätthanterlig på många sätt och vis samtidigt som den lämnar mycket att önska på flera områden.

Är du ute efter en kompakt sulky som fälls ihop på ett kick så är Kite 250 det du söker, men det är inte sulkyn för dig som vill ha en bekymmersfri övergång mellan sitt- och liggläge. 

Emmaljunga Kite 250 finns blanda annat i färgerna svart, grå, röd, gul och rosa.

Komfort

Om användarvänligheten lämnar mer att önska så gör komforten i sittdelen inte det. Emmaljunga Kite 250 har en fantastiskt mjuk och mysig sittdel som är en av de absolut bekvämaste, om inte den mest bekväma sittdelen på listan i sittande läge.

Sittdel
  • Mjuk och vadderad: Emmaljunga Kite 250 känns väldigt ombonad tack vare den extra stoppade sittdynan.

 

  • Magnetisk 5-punktssele: Spännet på selen är magnetiskt vilket gör det betydligt lättare att när man ska knäppa ihop remmarna. Dessutom är är både axelremmarna och grenremmen försedd med vadderade skydd för bästa komfort. Alla remmar går även att reglera i längd.

 

  • Ställbart ryggstöd: Emmaljunga Kite 250 har två eller tre olika lutningar på ryggstödet beroende på vem du frågar. Tekniskt sett kan man luta ryggstödet i tre olika lägen, men mellanläget skiljer sig dock inte särskilt mycket från sittpositionen. Ryggstödet regleras med hjälp av en dragkedja på insidan av sittdelen samt remmar på baksidan av ryggstödet.
    Mellanläget, det vill säga det lutande läget, fås till genom att enbart öppna upp remmen på baksidan. Öppnar du även upp dragkedjan faller ryggstödet ner i liggläge. Jag skulle dock inte säga att Kite 250 uppnår fullt liggläge, snarare ett riktigt bra lutat läge.

 

  • Fast fotstöd: Kite 250 har inget integrerat fotstöd i sittdelen. Däremot har den ett fast fotstöd i chassit som är tacksamt när ditt barn blir längre. Jag skulle dock rekommendera att fälla upp kanten på varukorgen framtill för att förhindra att smuts och grus från barnens skor letar sig in i den.
Sufflett
  • 3 paneler: Suffletten på Emmaljunga Kite 250 består av 3 fasta paneler. Det finns alltså ingen extra utfällbar panel, men eftersom de fasta panelerna vanligtvis brukar vara 2 ger suffletten ganska bra med täckning som den är.
    Det saknas dock en ventilationslucka på suffletten vilket jag saknar, dels för möjligheten till extra luftinsläpp, men också för att kunna se in i vagnen.
 
  • Utfällbar solskärm: Suffletten har en solskärm längst fram som kan fällas in och ut efter behov.
Funktioner hos Emmaljunga Kite 250
De viktigaste egenskaperna hos Emmaljunga Kite 250.
Förvaring

Jag både gillar och ogillar varukorgen hos Emmaljunga Kite 250. Det jag gillar med den är att den är helt täckt på båda långsidor samt att den har en hög kant baktill. Detta gör att du kan lasta in väldigt mycket packning i korgen.

Du kan dessutom välja att ha kanten på korgen framtill ned- eller uppfälld beroende på behov vilket också är en stor fördel.

Det jag  tycker mindre om är att du i stort sett endast kommer åt din packning framifrån samt att fotstödet på chassit sitter väldigt nära i förhållande till korgen. Detta innebär att du behöver tråckla dig fram mellan ditt barns ben för att komma åt dina saker i varukorgen varje gång.

Körupplevelse

Om du är på jakt efter en sulky som är körvänlig även på ojämna underlag så är Kite 250 en riktigt bra kandidat.

Detta är kanske svårt att tro eftersom den väger relativt lite (7,9 kilo) samt blir så kompakt när den fälls ihop, men tack vare sina rejäla hjul tar den sig fram oerhört bra utan särskild ansträngning.

Tyvärr kan körupplevelsen ta en törn av att handtaget är så högt, men är du lång är detta snarare än fördel. Jag hade också önskat bättre fjädring för en ännu mjukare  och balanserad körningkörning.

Hjul och fjädring

Emmaljunga Kite 250 har punkteringsfria hjul av gummi med en grov yta vilket ser till att den klarar av ojämnheter på ett bättre sätt. Den har även svängbara framhjul så att sulkyn blir extra enkel att svänga och styra. Framhjulen går dock inte att låsa i framåtläge.

Att framhjulen inte går att låsa behöver inte alltid ha en avgörande inverkan på körupplevelsen, men i kombination med den bristande fjädringen hos Kite 250 så blir inte körförmågan så bra som den kunde ha varit.

En annan nackdel med Emmaljunga Kite 250 är att hjulen måste skruvas av. Du kan alltså inte bara klicka av hjulen när du behöver det utan behöver både skruvmejsel och insexnyckel för att få av dem.

Styre

Styret på Emmaljunga Kite 250 har en fast höjd på 112 centimeter. För att vara ett fast handtag är detta ovanligt högt. Fasta handtag brukar snarare ligga någonstans kring 1 meter i höjd, ge och ta några centimeter.

Är du kort kommer handtaget på Kite 250 alltså med största sannolik bli för högt för dig.

Hopvikningsfunktion

Emmaljunga Kite 250 är väldigt enkel att fälla ihop. Många skulle nog säga att den går att fälla ihop hand, men jag tycker att man behöver två för att få ihop den ordentligt.

För att fälla ihop Kite 250 trycker du bara ner de två knapparna på handtaget och pressar lätt framåt så fäller bakre delen av vagnen ihop sig. Sedan behöver du pressa emot med handen på motsatt sida om vagnen (samtidigt som du motar kvar med andra handen på baksidan) för vika in resten av sulkyn.

Hela hopfällningsprocessen är alltså väldigt simpel och tar bara några sekunder att göra. Kite 250 saknar dock en spärr som låser sulkyn i hopfällt läge vilket gör att den kan börja fälla ut sig om du inte håller ihop den ordentligt när du bär den.

Mått hopfälld med hjul: 27x49x56 cm

Hopfällda mått för Emmaljunga Kite 250
Emmaljunga Kite 250 blir 56x27x49 centimeter när den fälls ihop tillsammans med hjulen.
Att bära Emmaljunga Kite 250

Eftersom Kite 250 saknar både bygel och spärr som håller ihop sulkyn saknas också ett handtag att bära den i. Du behöver därför hålla om den hopfällda vagnen och bära med dig den som ett litet paket när du ska ta med den ut till bilen eller liknande.

Extrafunktioner

För tillfället finns det tyvärr inte särskilt många tillbehör avsedda för Kite 250. Man kan dock köpa till extra hjul om dessa skulle behövas bytas ut. 

Emmaljunga har även kompatibla adaptrar att köpa till om du skulle vilja använda sulkyn tillsammans med babyskydd. Emmaljunga har dock inga egna babyskydd till Kite 250.

Adaptrarna är dock kompatibla med flera populära babyskydd från andra varumärken såsom Maxi-Cosi 360 och Cybex Aton 5.

Skillnaderna mellan Kite 250 och Kite 150

Många varumärken döper gärna flera olika barnvagnsmodeller till nästintill samma namn vilket kan göra det förvirrande vid köp. Emmaljunga har flera exempel på detta, men två av dem är Kite 250 och Kite 150.

Den största skillnaden mellan Emmaljungas olika Kite-modeller är hjulen. Siffrorna står nämligen för storleken på sulkyns hjul.

Kite 250 har 250 millimeters hjul medan Kite 150 har 150 millimeters höga hjul som störst.

Eftersom Kite 150 har mindre hjul blir den också något mindre när den fälls ihop. Kite 150 blir till och med så liten att den håller sig inom ramen för IATAs tillåtna mått för handbagage. Tyvärr kräver dock många flygbolag ännu mindre mått än så idag för att du ska få ha med dig sulkyn ombord.

Fördelar

De främsta fördelarna hos Kite 250 ligger i de områden där den överglänser de övriga sulkyerna – det långa ryggstödet och de rejäla hjulen.

Rejäla hjul

De punkteringsfria hjulen på Kite 250 är inte bara större än hos de flesta andra sulkys, de har också en mycket grövre struktur i gummit. Detta gör att Kite 250 tar sig an ojämna underlag på ett bättre sätt än de flesta andra sulkys.

Längst ryggstöd

Emmaljunga Kite 250 har ett extremt högt ryggstöd (58 centimeter) för att tillhöra en sulky. Ryggstödet är inte bara 12 centimeter högre än det näst högsta ryggstödet (Maxi Cosi Leona 2) utan även hela 24,5 centimeter högre än det lägsta ryggstödet (Baby Jogger City Tour 2) på listan.

Det långa ryggstödet ger stöd åt huvud och nacke även högre upp i åldrarna vilket gör att du kan använda Kite 250 mycket längre än andra sulkys.

Det långa ryggstödet innebär dessutom längre liggyta vilket väger upp för avsaknaden av det ställbara fotstödet som annars tillför extra längd i liggläget.

Nackdelar

Som jag redan varit inne på ligger de största bristerna hos Emmaljunga Kite 250 utan tvekan i det ovanligt höga och fasta handtaget samt den rentutav komplicerade lutningslösningen.

Högt handtag

Som jag redan nämnt är tyvärr handtaget alldeles för högt för att passa de allra flesta. Anledningen till att handtaget är så högt beror delvis på det långa ryggstödet och delvis på de stora hjulen.

Jag gillar både ryggstödet och hjulen och skulle inte vilja ändra på något av detta. Däremot tycker jag att Emmaljunga borde ha försett Kite 250 med ett knäledshandtag så att det kunde vinklas nedåt för de som inte är så långa.

Krånglig lutning av ryggstödet

Att man ska behöva ta sig in och krångla i sittdelen där ditt barn sitter bara för att fälla ryggstödet är under all kritik enligt mig. Detta är inte bara jobbigt utan gör det också omöjligt att luta ryggstödet om ditt barn redan hunnit somna.

Så jämförde vi alla sulkys

Vi har fokuserat på de mest avgörande faktorerna vid köp av en sulky och jämfört dessa mellan 5 olika modeller. Hopfällningsfunktionen, funktionen i sittdelen, hur kompakt sulkyn blir när den fälls ihop, samt priset är de faktorer vi tycker är allra viktigast hos en sulky. Dessa funktioner har därför vägt allra tyngst i vår poängsättning.

De faktorer vi jämfört är:

  • Sittdelen: Hur rymlig är sittdelen? Går ryggstödet att fälla? Hur stor är suffletten?
  • Körupplevelse: Vilken typ av hjul och fjädring har sulkyn? Hur högt är handtaget?
  • Hopvikningsfunktion: Hur enkel är sulkyn att fälla ihop?
  • Hopfälld storlek: Hur liten blir sulkyn när den är hopvikt?
  • Pris: Är prislappen rimlig i förhållande till de övriga faktorerna?
  • Förvaring: Hur stor är varukorgen? Finns det andra förvaringsmöjligheter?

Läs vår köpguide för sulkys om du vill ha mer information om vad du bör tänka på innan köp. 

Vår lista är framtagen genom noggrann undersökning av sulkys via bland annat expert- och kundomdömen, butiksinformation och informationsvideor.

Köpguide: Allt du behöver veta när du köper en sulky

Vilken sulky som är bäst för just dig och ditt barn varierar från person till person. Om du kommer att använda sulkyn frekvent kommer behovet exempelvis vara ett annat än om du bara kommer att köra den på semesterresan.

Detsamma gäller om du kommer använda sulkyn under en längre tid eller om du köper sulkyn när ditt barn är lite äldre.

Oavsett hur användningsområdet ser ut brukar den viktigaste huvudfunktionen alltid vara densamma – sulkyn ska vara enkel att transportera.

Det allra viktigaste att kontrollera innan man köper en sulky är därför hur enkel den är att fälla ihop samt hur stor plats den tar när den är hopfälld. 

Andra viktiga faktorer att ta hänsyn till är bland annat barnets ålder och storlek, storleken och funktionerna hos sittdelen och hur körvänlig sulkyn är. Det kan även vara bra att ta reda på vilka varumärken och modeller som är popuära genom att läsa ett bäst i test av olika sulkys.

I den här köpguiden kommer vi gå igenom allt du behöver veta innan du köper en sulky!

Vad är en sulky?

En sulky är en typ av barnvagn som är avsedd för barn som kan sitta upp själva. Den är vanligtvis lätt, enkel att fälla ihop och tar väldigt lite plats när den är hopfälld.

Sulkyns smidighet och kompakthet gör den idealisk för situationer där utrymme kan vara begränsat, såsom i kollektivtrafiken, på resor, eller vid snabba ärenden. Dessutom är en sulky enklare att förvara än en vanlig barnvagn.

Sulkyn har dock ofta mindre hjul än andra barnvagnar och är utformad för smidighet snarare än för att hantera ojämnt underlag.

Vad är skillnaden på en sulky och en sittvagn?

Den huvudsakliga skillnaden mellan en sulky och en sittvagn är utformningen och användningsområdet.

En sittvagn är mer robust och erbjuder oftast mer stöd och komfort både för barn och föräldrar. Lutningen på ryggstödet brukar exempelvis vara mer begränsat i en sulky än i en sittvagn och handtaget går ofta inte att korrigera i höjd.

Är det funktion du är ute kan det därför vara bra att även jämföra olika sittvagnar för att se vad som passar dig bäst. En sulky väger å andra sidan upp det den saknar i funktion genom att vara mer lätthanterad när du är på språng. 

Vad är skillnaden på en sulky och en resevagn?

En resevagn är en barnvagn som är specifikt utformad för att vara enkel att resa med. De är oftast mycket lätta och enkla att fälla ihop, vilket gör dem praktiska att ta med på flyget eller i bilen.

En sulky är också lätt att fälla ihop och ta med, men de är vanligtvis inte lika lätta eller kompakta som en resevagn.

Kan man använda en sulky som handbagage?

En sulky är oftast för stor för att tas med som handbagage. Det finns dock undantag såsom Emmaljunga Kite 250 som hamnar innanför ramen av IATAs tillåtna mått för handbagage om man tar av hjulen.

De sulkys som stämmer överens med IATAs mått ligger dock precis innanför gränsen. Då många flygbolag har minskat sina tillåtna mått ganska drastiskt i förhållande till IATAs så är det inte många som bolag som tillåter en sulky ombord idag. 

Om du främst vill ha en kompakt barnvagn som kan tas med ombord på flyget är det därför bättre att köpa en resevagn.

Behöver jag både en sulky och en vanlig barnvagn?

Tekniskt sätt klarar du dig med enbart en vanlig barnvagn (såsom en duovagn). Dessa barnvagnar är mer rejäla och designade för vardagligt bruk vilket gör att de oftast klarar av olika typer av terräng betydligt bättre än vad en sulky gör. Detta gör dem skönare att sitta i för din passagerare, men också bekvämare att köra för dig som förälder.

En barnvagn tenderar dock att var tung och stor vilket kan göra dem otympliga att fälla ihop och transportera, speciellt om man ska göra det ofta. Att kunna variera med en sulky brukar därför vara väldigt uppskattat även om det inte är ett måste.

De allra flesta brukar därför köpa en mer rejäl barnvagn för daglig användning och en för sulky de dagar och tillfällen när enkelheten är högsta prioritet.

Finns det någon vändbar sulky?

Ja, det finns vändbara sulkys. Maxi Cosi Leona 2 är ett sådant exempel.

En vändbar sulky har en sittdel som kan vändas antingen framåt eller bakåt vilket ger föräldrar möjligheten att antingen ha barnet vänd mot sig eller vänd mot omgivningen. Detta är framförallt en fördel i tidig ålder när du vill ha extra bra uppsikt över ditt barn.

Det är dock vanligast med vändbara sittdelar hos sittvagnar då de generellt har mer avancerade funktioner än sulkys. Vill man ha en sulky med en vändbar sittdel får man därför vara beredd på att betala lite extra än för de som inte har det.

Vad är en paraplysulky?

En paraplysulky är en typ av sulky som är särskilt lätt och kompakt, ofta med en fällmekanism som liknar en paraply. Den är idealisk för resor och snabba utflykter, eftersom den lätt kan fällas ihop och bäras med en hand.

Eftersom paraplysulkyn är ultralätt och kompakt lämnar oftast komforten mycket mer att önska. Sittdelen är exempelvis oftast inte vadderad och det saknas i stort sett alltid både fjädring och lutning av ryggstödet.

Detta är därför en vagn som är till för att köras tillfälligt och under kortare sträckor. Som exempel brukar de lånevagnar som finns tillgängliga på flygplatser allt som oftast bestå av paraplysulkys.

När kan man börja använda en sulky?

De flesta sulkys kan börja användas från 6 månaders ålder och upp till att ditt barn är 4-5 år.

Det finns dock sulkys som är designade för att kunna användas redan från födseln, precis som en vanlig barnvagn. Dessa modeller kräver dock att du köper till en kompatibel liggdel eller babyskydd till sulkyn. Detta brukar alltså inte ingår i köpet om du inte köper ett sulkypaket.

Vilken sulky är bäst för nyfödda barn?

Nyfödda barn behöver en sulky som kan kombineras med en liggdel eller babyskydd eftersom de inte kan hålla upp sina huvuden eller sitta upp på egen hand. Baby Jogger City Tour 2 är ett exempel på en sulky som erbjuder både tillhörande liggdel och babyskydd att köpa till.

Erbjuder sulkyn ingen kompatibel liggdel eller babyskydd går det ibland att kombinera sulkyn med en mjuk- eller hårdlift istället förutsatt att sittdelen kan fällas till fullt liggläge.

Vilken sulky är bäst för större barn?

För större barn är det viktigt att välja en sulky som har tillräckligt med utrymme och viktkapacitet att rymma dem bekvämt såsom Maxi Cosi Leona 2 eller Emmaljunga Kite 250.

Det kan vara bra att kontrollera längden på ryggstödet för att se till att barnet har stöd för huvud och nacke så länge som möjligt samt att det finns ett fast fotstöd som barnet kan stödja sina fötter på. 

Sulkyn bör också ha justerbara sele för att anpassa sig till barnets storlek.

Vad är det viktigaste att tänka på när man köper en sulky?

Som jag tidigare nämnt är de viktigaste funktionerna att ta hänsyn till alla kopplade till hur lättanvänd sulkyn är för dig som förälder samt hur och när den kommer att användas.

Detta är dock lättare sagt än gjort och jag har därför gjort mitt bästa för att reda ut allt du behöver veta om hopfällningsfunktioner och körvänlighet till betydelsen av att välja rätt storlek på sulkyn efter ditt barns ålder.

Checklista för att köpa en sulky

Hur flexibel är sittdelen?

Sittdelen på en sulky kan variera mycket beroende på modellen i allt ifrån storlek till vilka funktioner den har.

Kontrollera alltid följande faktorer hos sittdelen på sulkyn innan köp:

  • Är sittdelen vändbar? Börjar du använda sulkyn i tidig ålder kan det kännas tryggare att välja en sulky där du kan ha barnet vänt mot dig under den första tiden.

 

  • Är ryggstödet ställbart? Kontrollera alltid om ryggstödet går att luta och hur mycket. De flesta sulkys idag har ställbara ryggstöd, men hur mycket de går att luta varierar. Kommer du att använda sulkyn mycket rekommenderar jag att välja en sulky som även erbjuder liggläge och inte bara viloläge.

 

  • Hur långt är ryggstödet? Längden på ryggstöden kan skilja sig oerhört mycket åt. Som exempel skiljer sig ryggstöden mellan de sulkys som vi jämfört i vårt bäst i test mellan 43,5-68 centimeter i höjd. Börjar ni använda sulkyn i senare ålder eller om ni vill kunna använda den under en lång tid är det därför bra att kontrollera att sulkyn har ett högt ryggstöd.

 

  • Hur mycket skugga ger suffletten? Personligen älskar jag stora suffletter. De kan enkelt anpassas efter hur soligt det är och ger ett bra skydd oavsett om barnet sitter upp eller ligger ner. Jag rekommenderar därför att kontrollera hur stor suffletten är och om den har extra utfällbara paneler/solkeps.

 

  • Är selen justerbar? Remmarna på de flesta sulkyselar går att justera i längd för att anpassas efter storleken på barnet. Det kan dock variera om och hur mycket de går att justera i höjd. Vill du att sulkyn ska kunna växa tillsammans med ditt barn bör du därför kontrollera hur mycket selen kan flyttas i höjdled.

Hur enkel är sulkyn att fälla ihop?

De flesta moderna sulkys är designade för att vara enkla att fälla ihop, men vissa modeller är enklare än andra.

Vissa sulkys kräver exempelvis endast en hand när du fäller ihop den medan andra kräver två. Även om sulkyn endast kräver en hand kan tillvägagångssättet skilja sig åt mot en annan sulky som också kan fällas med enhandsgrepp.

Det kan därför vara bra att göra sig en uppfattning om hur hopfällningen går till innan köp.

Hur liten blir den när den fälls ihop?

Även om en sulky generellt sett alltid blir liten när den fälls ihop så kan storleken faktiskt skilja sig flera decimeter åt mellan olika modeller. Jag rekommenderar därför att mäta upp sulkyns storlek i det bagage- och förvaringsutrymme som sulkyn kommer att förvaras innan köp.

Hur körvänlig är sulkyn?

Eftersom smidighet är a och o hos en sulky är körvänligheten inte högsta prioritet. Hjulen är oftast mindre för att göra sulkyn så kompakt som möjligt vilket begränsar framkomligheten i jämförelse med en större sittvagn.

Med det sagt så finns det självklart sulkys med bättre hjul och framkomlighet än andra. Beroende på hur ofta du kommer att använda sulkyn kan det därför vara bra att kontrollera körvänligheten enligt följande punkter:

  • Vilken sorts hjul har sulkyn? En sulky har oftast punkteringsfria hjul, men det finns även modeller med lufthjul om du föredrar det. Olika typer av hjul ger olika typer av körkänsla och är också olika slittåliga. Det är därför en fördel att välja en sulky som har den typ av hjul som passar ditt användningsområde bäst.

 

  • Hur stora är hjulen? Större hjul ger i regel bättre framkomlighet. Kommer du att köra sulkyn på exempelvis grus och kullersten kan det därför vara bra att kontrollera att hjulen inte är för små.

 

  • Har sulkyn någon fjädring? Vill du ha en så mjuk och följsam körning som möjligt bör du välja en sulky med fjädring. Detta är relativt vanligt bland sulkys idag, men det finns även de varianter som saknar dämpning helt.

 

  • Hur högt är styret? De flesta sulkys har ett fast handtag. Du bör därför alltid kontrollera höjden på detta så att körhöjden blir bekväm. Det finns även ett fåtal sulkys med justerbart handtag såsom Beemoo BFF40.

Är sulkyn prisvärd?

Då sulkyn används olika frekvent i en familj varierar självklart även hur mycket pengar man vill betala för den.

Det viktigaste är att sulkyn känns prisvärd för vad du kommer att använda den till och för de funktioner som ingår.

Var dock noga med att tänka igenom ditt behov noga innan du gör ditt köp. En dyr vagn har ofta mer påkostade materialval och funktioner medan en billig sulky ofta är enklare och inte har alltid lika lång användningstid.

Vilka förvaringsmöjligheter finns det?

Förvaringsmöjligheterna är enligt mig inte den viktigaste faktorn när du köper en sulky, men den är fortfarande viktig att ta hänsyn till. 

Det är exempelvis bra att veta att förvaringskorgen är tillräckligt stor för din skötväska etc.

Vilken är den bästa sulkyn?

Den bästa sulkyn i vårt bäst i test blev Leona 2 från Maxi Cosi. Leona 2 blev bäst i test tack vare sin otroligt smidiga hopfällningsfunktion samt hur liten den blir den fälls ihop. Dessutom är det enda sulkyn som vi har jämfört som har vändbar sittdel!

Vilken sulky väger minst?

Baby Jogger City Tour 2 väger allra minst med sina 6,5 kilo av de sulkys som jag har jämfört. Jag kan dessutom inte hitta någon annan sulky på marknaden (förutom paraplysulkys) som är mer lättviktiga än så.

Baby Jogger City Tour 2 är också en av de sulkys som blir allra minst när den fälls ihop med sina 53×18,5×43 centimeter (utan hjul).

Vilken sulky är billigast?

Beemoo BFF40 är billigast av alla sulkys i vårt bäst i test. Exempel på andra billiga sulkys är Petite Chérie Libre och Kinderkraft Indy 2.

Vilka varumärken är bäst på sulkys?

De flesta välkända barnvagnsmärken erbjuder i alla fall minst en sulky i sitt sortiment. Här är några av de varumärken som erbjuder sulkys samt deras allra populäraste modeller.

  • Maxi Cosi är känt för sina högkvalitativa barnprodukter, inklusive sulkys. Deras ”Leona” och ”Laika” är två kompakta och lätta sulkys som är perfekta både för stadslivet och resor. 

 

  • Kronan är ett svenskt varumärke känt för sin hållbarhet och funktionalitet. Deras ”Kronan Sulky/S” är en populär modell som är robust, lätt att manövrera och erbjuder en bekväm och rymlig sittdel för barnet.

 

  • Baby Jogger är berömt för sina högkvalitativa och innovativa sulkys. ”City Tour 2” och ”City Mini GT2” är båda mycket omtyckta modeller kända för sin enkla hopfällning.

 

  • Britax är ett varumärke med ett rykte om hög säkerhet och kvalitet. Deras ”B-Agile R” och ”B-Agile M” är två budgetvänliga och mycket folkkära sulkys.

 

  • Emmaljunga är ett av Sveriges mest populära varumärken för barnvagnar tack vare deras känsla av lyx och kvalitet. Just nu är ”Kite 250” och ”Kite 150” deras enda sulkys som båda två blir väldigt kompakta när de fälls ihop.

 

  • Beemoo är Jollyrooms egna varumärke och erbjuder mängder av barnvagnar, inklusive sulkys, inom budgetklassen. ”BFF40”, ”BFF 20” och ”Pro Lite” är tre av deras populära sulkys.

 

  • Petit Chérie är känt för sina snygga och prisvärda barnvagnstillbehör. De erbjuder även ett mindre utbud av barnvagnar och sulkys varav deras ”Libre” är allra mest populär.

1

Maxi Cosi Leona 2
Sulky - Maxi Cosi Leona 2
4,8/5

2

Baby Jogger City Tour 2
Sulky - Baby Jogger City Tour 2
4,7/5

3

Britax B-Agile R
Sulky - Britax B-Agile R
4,7/5

Källor

Produktinformation och kundomdömen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *