Minikyl – De 3 bästa – Bäst i test 2024 (Med köpguide)

En minikyl är ett litet kylskåp som används för att kyla mat och dryck. Minikylskåp är även praktiska för att förvara både smink och medicin som mår allra bäst av att förvaras kallt.

Vi har letat fram 3 olika minikylar och jämfört dess för- och nackdelar för att du lättare ska hitta den rätta modellen just för dig. Vår köpguide längst ned på sidan ger dig dessutom ännu mer nyttiga tips för hur du väljer rätt minikyl!

Minikyl med dricka

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Amazon och CDON. På så sätt kan vi utveckla sidan och driva den vidare och det kostar inget extra för dig. Vi har själva valt ut produkterna efter noggrann undersökning.

Minikylskåp - Topp 3

Minikyl - SEVERIN KS 9827
SEVERIN KS 9827 Minikyl

Vårt betyg:

4,6/5
1. Bästa minikyl!
Minikyl för öl och läsk
Fristående minikyl för 52 burkar

Vårt betyg:

4,5/5
2. Bäst för öl/läsk
minikylskap-for-kosmetika
Innovagoods Minikyl

Vårt betyg:

4,1/5
3. Bäst för smink
Innehållsförteckning

1. Severin KS 9827 - Bästa minikyl!

Minikyl - SEVERIN KS 9827

Vårt betyg:

4.6/5
Specifikationer

Severin KS 9827 minikylskåp är bäst i test tack vare sina många funktioner i förhållande till sin storlek. Den har en kapacitet på 47 liter vilket rymmer både mycket mat och dryck. Den är därför helt perfekt som minikyl för studenter, kontorsmiljö eller varför inte som minibar på ett hotell.

Söker du något större kan du även läsa vårt bäst i test för kyl och frys paket.

Huvudfunktioner

Driftfunktionerna för Severin KS 9827 ligger i nivå med de flesta andra minikylskåp i denna prisklass och storlek idag. Något som dock får den att sticka ut från konkurrenterna är frysfacket som annars är relativt ovanligt bland minikylskåp.

 • Ljudnivåklass C: Severins minikylskåp ger ifrån sig ett buller på 40 dB.
 • Energiklass F: Förbrukar omkring 100 kilowattimmar per år.
 • Klimatklass N: Håller kylan i en yttre temperatur mellan 16 ° C till 38 ° C.
 • Frysfack: Kylen har ett inbyggt frysfack på 5 liter.
 • Liten på utsidan men stor invändigt: Smart utformad inredning i kylen gör att du får plats med mycket mat och dricka.
 • Omhängningsbar dörr: Kylens dörr öppnas åt höger sida, men kan enkelt göras om till vänsterhängd om det behövs.

Användarvänlighet

Severin KS 9827 är en väldigt välplanerad minikyl som är lätt att organisera. Det finns uttänkta utrymmen för olika storlekar på mat och dryck i både dörr och kylutrymme.  Vi upplever dock att det nedre dörrfacket hade kunnat vara något högre för att ge mer stabilitet.

Frysfacket kan vara både en fördel och en nackdel beroende på vilket behov man har. Vill man hellre ha en minikyl utan frysfack så finns det ju dock många andra modeller att välja på.

Temperaturvredet är enkelt att använda, men som hos många andra minikylar måste man skaffa en termometer om man vill hålla koll på exakt temperatur i kylen vilket är synd.

Kylskåpsinredning

Inredningen i Severin KS 9827 består av ett frysfack, ett galler, en bricka samt två dörrfack:

 • Frysfack: Praktiskt för förvaring av glass eller fryst mat. Inkluderar även isbricka.
 • Uttagbart galler: Gallret går att ta ut så att du kan förvara högre kylvaror i skåpet. Gallret kan dock inte justeras i höjd.
 • Bricka: Brickan placeras på ena sidan av gallret och ger plats för ost eller andra mejeriprodukter.
 • Dörrfack: Det nedersta facket är designat för att ge plats åt både högre och lägre flaskor medan det övre facket är designat för yoghurtburkar eller andra mindre förpackningar.
Kontrollpanel

Själva kontrollpanelen består egentligen endast av ett vrede med temperaturinställningar mellan 0-7. Temperaturen är alltså justerbar, men det finns tyvärr ingen display eller termometer som talar om vilken temperatur det är i kylskåpet eller frysfacket.

Design

Det här minikylskåpet har en elegant, vit finish som passar till alla inredningar. Det är tillverkat av ett robust plasthölje. Severin KS 9827 är kompakt och lätt, vilket gör den lätt att transportera.

Detta minikylskåp har en kylkapacitet på 42 liter samt en fryskapacitet på 5 liter, det har även en avtagbar hylla för enkel rengöring.

Fördelar

Ett fristående minikylskåp är ett bra sätt att hålla mat och dryck kallt utan att ta mycket plats. De är perfekta för små lägenheter, studentrum eller kontor.

De är också energieffektiva, vilket innebär att de inte kommer att spräcka banken när det gäller din elräkning.

En isbricka är en värdefull tillgång att ha i frysen om man inte har en ismaskin. Den håller inte bara dina drycker kalla, den hjälper dig också att göra isbitar till dina cocktails. Till Severin KS 9827 minikylskåp ingår en avtagbar isform som är lätt att tillverka is i.

Brickan kan också användas för att förvara andra saker som små matvaror eller mediciner.

Det här kylskåpet är lämpligt för det mesta, t.ex. smink, läskedrycker, öl, mediciner, matvaror, glass och matrester.

Nackdelar

De största nackdelarna hos Severin KS 9827, i vårt tycke, är ljudnivån och dörrinredningen. Om du är ljudkänslig så kan 40db störa dig och din sömn på natten om kylskåpet är placerat i sovrummet. Det kan dessutom vara svårt att kyla stora flaskor läsk i kylen.

Insidan av dörren är utformad så att man får plats med en högre flaska på ena sidan av det nedre dörrfacket. Stödet för facket är dock så lågt att det finns en risk för att högre flaskor trillar ur av trycket när man öppnar dörren.

Man ska dock ha i åtanke att det inte är många andra minikylar som har plats för stora flaskor. Däremot är det extra synd i det här fallet då det faktiskt finns plats, men som inte kan utnyttjas optimalt.

2. Minikyl för 52 burkar - bÄST FÖR ÖL/LÄSK

Minikyl för öl och läsk

Vårt betyg:

4,5/5
Specifikationer

Om du letar efter ett minikylskåp som är bäst testat för att hålla din öl och dina läskedrycker kalla, så är det Fristående minikyl för 52 burkar ett bra alternativ.

Den har en volym på 47 liter och kan rymma upp till 52 stycken 33 cl-burkar, vilket gör den perfekt för små sammankomster eller fester.

Kompressorn med låga vibrationer och den CFC-fria isoleringen gör den mycket tyst, endast 45 dB.

Kylskåpet har också inbyggd belysning och ett temperaturintervall på 3-13 °C.

Huvudfunktioner

 • Fristående. Denna kylen är perfekt om du vill kunna flytta runt den eller transpotera den då den inte är integrerad. Det gör den perfekt för att ställa fram till festen eller att ta med sig till sommarstugan.
 • 5 olika nivåer. Det är enkelt att styra vilken temperatur du vill ha i kylen genom att vrida på vridreglaget. Du kan justera den från 3 till 13 grader vilket gör att du kan kyla din dryck till vad du tycker är den bästa temperaturen.
 • Inbyggd belysning. Det gör att du enkelt kan hitta rätt dryck även när det är mörkt i rummet som du placerat minikylen i.
Energiklass fristående minikyl

Användarvänlighet

Det här kylskåpet är användarvänligt eftersom det kan anslutas till ett vanligt vägguttag och har en på/av-knapp på insidan.

Det är speciellt utformat för 33 cl burkar och har även en vändbar dörr. Det innebär att du kan öppna den från vänster eller höger, beroende på dina behov.

Kylskåpet är bäst i test för sitt självförångande system, vilket innebär att det inte finns någon vattenlåda att tömma. Den har också en LED-lampa så att du kan se vad som finns inuti även när det är mörkt.

Design

Det här bästa minikylskåpet i testet är för 33 cl burkar är perfekt för små utrymmen. Det har en elegant, modern design och justerbara fötter som gör det stabilt på ojämna golv.

PVC-materialet som den är tillverkad av är hållbart och isolerar bra.

Glaset som sitter monterat i dörren är ett isolerglas med ett härdat säkerhetsglas utvändigt vilket är starkt och motståndskraftigt mot kraftiga smällar (4 gånger starkare än vanligt glas).

Det här kylskåpet är ett utmärkt val för alla rum i ditt hem.

Fördelar

Med hjälp av hyllans placering mitt i kylen gör det perfekt för 33 cl burkar på båda våningarna. Vilket gör att ingen plats går till spillo.

Men denna läckra minikyl kommer du kunna imponera på festen eller bjudningen. Bjud dina vänner på kyld dricka utan att behöva springa in i köket för att leta reda på en kall dricka mellan dina matvaror

Det här är ett minikylskåp som du inte behöver skämmas för. Den snygga svarta ytan och och den stiliga glasdörren gör att du inte behöver gömma undan kylen.

Nackdelar

I och med att kylen inte har ett fack i dörren så kommer du inte kunna förvara mjölkpaket ståendes eller få plats med så mycket mat. Om du behöver ett kylskåp för matvaror rekommenderar vi istället SEVERIN KS 9827.

3. Innovagoods minikyl - Bästa för smink

minikylskap-for-kosmetika

Vårt betyg:

4,1/5
Specifikationer

Det här är det bästa minikylskåpet för kosmetika i testet och är det som har de bästa funktionerna och prestandan.

Den har en kapacitet på 4 liter och en effekt på 48 W, vilket gör den perfekt för förvaring av kosmetika.

Hyllan och det extra facket i dörren gör det enkelt att organisera allt, medan den inre hyllan kan tas bort för att öka utrymmet eller sätta in större flaskor.

Den kompakta designen med bärhandtag gör att den kan tas med överallt, vilket gör den till det perfekta valet för dem som är på språng.

Huvudfunktioner

 • Kylfunktion. Den kyler ner sminket med 10 till 15 grader under rumstemperaturen (så är det 20 grader i rummet så kommer temperaturen i kylen att vara mellan 5-10 grader).
 • Bärbar. Det här minikylskåpet har ett handtag vilket gör det perfekt för att enkelt kunna flytta på det. 
 • Biladapterkabel ingår. Hur bra är det inte att kunna ta med sig minikylskåpet i bilen en varm sommardag för attt kyla dina drickor.
 • Värmefunktion. Du kan även använda detta kylskåp till att värma drycker. Det klarar av att få upp värmen till ca 60 till 80 grader..

Användarvänlighet

Minikylskåpet är lätt att använda – det är bara att koppla in det och slå på det. Värmeinställningen är också en bra funktion, eftersom den innebär att du kan värma drycker eller mat i den. Kylskåpet är också kompakt och har ett bärhandtag, så det är lätt att ta med dig vart du än går.

Kylskåpet är bäst i testet för sina funktioner och prestanda. Det är perfekt för att hålla dina skönhetsprodukter svala och fräscha, och värmeinställningen innebär att du kan använda det även för andra ändamål.

Om du letar efter ett kompakt och mångsidigt kylskåp är detta kylskåp något för dig.

Kosmetika

Fördelar

Det finns några skäl till varför det är bäst att förvara smink i kylskåpet. Det viktigaste är att det håller produkterna svala och fräscha. Detta är viktigt eftersom varma temperaturer kan få bakterier att växa, vilket kan leda till hudirritation eller infektion.

En annan fördel med att förvara kosmetika i kylskåpet är att den håller längre. Sminkprodukter, särskilt de med naturliga ingredienser, kan snabbt bli dåliga om de lämnas i rumstemperatur. Genom att förvara dem i kylskåpet kan du förlänga deras hållbarhet.

Nackdelar

Dem borde tillverkat dessa praktiska minikyar i fler färger. Alla gillar inte ljusblått.

Sammanfattning

Det här minikylskåpet är perfekt för förvaring av kosmetika. Det håller produkterna svala och fräscha och förlänger även deras hållbarhet. Det är kompakt och har ett bärhandtag, så det är lätt att ta med sig vart du än går.

SÅ GJORDE VI JÄMFÖRELSEN AV MINIKYL

Att köpa en minikyl är ett utmärkt sätt att få tillgång till kylda drycker och snacks utan att ta upp mycket utrymme i hemmet. Men med så många olika modeller och funktioner på marknaden kan det vara svårt att veta vilken som är rätt för dig.

För att hjälpa dig att göra det bästa valet har vi samlat de bästa minikylarna på marknaden och jämfört deras funktioner, priser och design. Vi har läst produktrecensioner och rådfrågat experter för att hitta de bästa minikylskåpen för alla behov och budgetar.

Här är våra tips på de 3 bästa minikylarna:

Din guide till att köpa ett minikylskåp

Guide till köp av en minikyl

När du köper en minikyl finns det några saker du bör tänka på. Här är vad du bör tänka på när du fattar ditt beslut:

Storlek

Hur mycket utrymme har du för ett minikylskåp? Vissa modeller är tillräckligt små för att rymmas på en bänkskiva, medans andra är större och kräver mer utrymme. Mät platsen där du tänker att din minikyl ska stå och kontrollera tillverkarens mått innan du gör ditt köp så att det verkligen får plats. Om du istället är ute efter ett stort kyl och frys paket så har vi även där gjort ett bäst i test.

Lagringskapacitet

Hur mycket lagringskapacitet behöver du? Vissa minikylar har fack för burkar, flaskor och andra behållare, medan andra har hyllor som rymmer större föremål som kylskåpsförvarings lådor. Tänk på hur mycket utrymme du behöver för att förvara din mat och dina drycker innan du köper ett minikylskåp.

Temperaturkontroll

Vissa minikylar har termostater som gör det möjligt att reglerar temperaturen, medan andra inte gör det. Om du förvarar känsliga föremål som medicin eller vin vill du se till att din minikyl har en temperaturkontroll så att du kan hålla dem i perfekt temperatur.

Minikylskåp

Energieffektivitet

Alla minikylskåp använder energi för att fungera, men vissa är mer energieffektiva än andra. Om du är orolig för att minska din energiräkning kan du leta efter en minikyl med Energy Star-klassificering.

Funktioner

Vissa minikylskåp har integrerade funktioner, t.ex. ett frysfack eller en ismaskin. Om du vill ha dessa funktioner ska du se till att leta efter en modell som har dem. Annars kan du kanske spara pengar genom att välja enenklare modell.

Minikyl för bilen, campingen eller båten

Om du letar efter en minikyl att ta med dig på resan finns det några särskilda saker att tänka på. Minikylskåp för camping och båtliv måste vara robusta och hållbara för att klara av elementen, så se till att du väljer en modell som är utformad för utomhusbruk. Minikylskåp för bilar måste anslutas till en cigarettändare eller en strömkälla så se till att din bil har en sådan innan du köper en minikyl.

Tystgående

När det gäller minikylar är det viktigt att de är tystgående. Du vill inte att ditt skåp ska störa din vila eller ditt arbete, så se till att du letar efteren modell som är så tystgående som möjlig.

Design

När det gäller design finns minikylskåp i olika stilar. Vissa är eleganta och moderna, medan andra är mer traditionella. Tänk på det övergripande utseendet i ditt hem och välj en minikyl som passar in i din inredning.

Priset

Minikylskåp finns i olika prisklasser. De billigare modellerna är ofta mindre och har färre funktioner, medan de dyrare modellerna har fler funktioner och är mer robusta. Tänk på hur mycket du är villig att spendera och leta efter en modell som passar in i din budget.

Integrerad minikyl

Dessa minikylar byggs in i skåp eller andra förvaringsenheter. De används ofta i pentry eller som minibarer.

Fördelar

 • Kan gömmas undan utom synhåll

Nackdelar

 • Kan vara dyrare än fristående modeller

Fristående minikyl

Dessa minikylar är inte byggda för att byggas in i skåp eller andra förvaringsenheter då dem lätt kan överhettas. Dem behöver cirkulering av luft vilket hjälper till att hålla nere temperaturen. De kan placeras var som helst i hemmet, och vissa modeller har hjul så att de lätt kan flyttas.

Fördelar

Prisvärdare än integrerade modeller

Kan placeras var som helst i hemmet

Nackdelar

Kan vara mer synliga än integrerade modeller

Minikylar för utomhusbruk

Dessa minikylskåp är utformade för att tåla väder och vind och kan användas både inomhus och utomhus. De är ett utmärkt alternativ för att förvara drycker och snacks när du har gäster eller är ute i naturen.

Fördelar

Kan användas både inomhus och utomhus

Nackdelar

Kan vara dyrare än andra modeller

Minikylar för inomhusbruk

Dessa minikylskåp är utformade för användning inomhus endast. De finns i en mängd olika design och färger för att matcha ditt hems inredning.

Fördelar

Lägre pris än utomhusmodeller

Finns i en mängd olika utföranden och färger

Nackdelar

Inte utformade för användning utomhus

Bärbart minikylar

Bärbara minikylar kan flyttas från en plats till en annan. De är ett bra alternativ om du vill ta med dig minikylskåpet när du reser eller om du behöver flytta runt det i hemmet.

Fördelar

Kan flyttas från en plats till en annan

Nackdelar

Har kanske inte lika stor lagringskapacitet som andra modeller

Minikyl för bilen, campingen eller båten

En miniky för bilen är det perfekta sättet att hålla mat och dryck kallt när du är på språng. De är också bra för camping och båtturer, eftersom du kan hålla färskvaror kalla utan att behöva packa en stor kylväska. Det finns en mängd olika minikylskåp på marknaden, så se till att göra din research innan du köper en. Här är några saker att tänka på när du köper en minikyl för bilen båten eller campingresan:

 • Kapacitet: Hur mycket mat och dryck behöver du förvara? Välj ett minikylskåp med tillräckligt med utrymme för att tillgodose dina behov.
 • Effekt: Se till att minikylen du väljer kan drivas av bilens batteri eller via ett växelströmsnät.
 • Bärbarhet: Vissa minikylar har hjul, vilket gör det lättare att flytta dem. Om du ska använda kylskåpet i olika fordon, välj ett som är lätt att transportera.

Frågor och svar

Ja, vin kan förvaras i ett minikylskåp så länge det inte handlar om väldigt långa perioder. Vinet kan nämligen förstöras om det förvaras i för låg temperatur under lång tid. Vill du kunna förvara ditt vin under optimala förhållanden bör du dock investera i en vinkyl då dessa upprätthåller precis temperatur och luftfuktighet anpassat enbart för vin. 

Det bästa minikylskåpet för en liten lägenhet är följande,en som är anpassad till din storlek och har funktioner som uppfyller dina behov. Om du planerar att förvara mycket mat eller dryck i ditt minikylskåp, se till att välja ett med gott om förvaringsutrymme. Om du vill ha ett minikylskåp som passar in i din inredning, leta efter ett med en elegant design.

Det finns inget slutgiltigt svar på den här frågan eftersom det bästa minikylskåpet för en stor lägenhet beror på de individuella behoven hos de boende. Några faktorer att ta hänsyn till när man väljer ett minikylskåp för en stor lägenhet är dock storleken på enheten, antalet hyllor och fack samt vilken typ av mat och dryck man planerar att förvara i den.

Svaret beror återigen på studentens individuella behov. Några faktorer att ta hänsyn till när man väljer ett minikylskåp för ett studentrum är enhetens storlek, antalet hyllor och fack och om man behöver ett frysfack eller inte.

Minikylskåp kan användas för matförvaring, men de är inte lika stora och rymliga som fullstora kylskåp. Om du planerar att förvara mycket mat i ditt minikylskåp, se till att du väljer ett med gott om förvaringsutrymme.

Några av fördelarna med minikylskåp är att de är små (vilket gör dem lätta att förvara och flytta runt) och att de förbrukar mindre energi än fullstora kylskåp. Dessutom kan minikylskåp slås på och stängas av lättare än fullstora kylskåp,vilket innebär att de kan användas efter behov och stängas av när de inte används, vilket sparar energi.

Den största nackdelen med ett minikylskåp är att det har mindre förvaringsutrymme än ett fullstort kylskåp. Dessutom tenderar minikylskåp att vara mindre energieffektiva än fullstora kylskåp.

Ett minikylskåp använder cirka 100 watt, vilket är ungefär en sjättedel av den energi som ett stort kylskåp använder.

Det bästa sättet att rengöra ett minikylskåp är att koppla ur det och ta bort all mat och dryck från det. Torka sedan av alla hyllor och fack med en fuktig trasa eller svamp och låt minikylskåpet torka naturligt. När du har gjort det, kan du stänga dörren till minikylskåpet och låta det gå på tomgång i några timmar för att desinficera interiören.

Minikylskåp kan köpas i de flesta elektronikbutiker och på nätet.

Minikyl

Sammanfattning:

Den bästa minikylen för dig beror på dina behov och din budget. Om du behöver ett minikylskåp för ett litet utrymme är det bästa alternativet förmodligen ett kompaktkylskåp. Om du däremot har en större budget kan du överväga ett fullstor kylskåp med frys.

Vissa människor kanske också föredrar en minikyl med funktioner som en inbyggd ismaskin eller vattendispenser. I slutändanär det bästa minikylskåpet för dig är det som passar dina behov och din budget.