10 inspirerande idéer för förvaring i tvättstugan

Det kan vara en utmaning att förvara saker i tvättstugan på ett organiserat och effektivt sätt. Du behöver inte bara hitta ett sätt att hålla tvättmedel, rengöringsmedel och andra nödvändigheter i närheten utan du vill också att de ska vara utom synhåll tills de behövs. Vi hjälper dig att få ut det mesta av ditt utrymme med 10 enkla tips!

Innehållsförteckning

Förvaring tvättstuga

1. Häng upp en väggmonterad torkställning

Om utrymmet är begränsat kan du överväga att installera en torkställning på väggen för att hänga upp din tvätt. Detta frigör utrymme på golvet när du torkar din tvätt och gör det lättare att hålla iordning.

Självklart finns det även många smidiga golvstående och hopvikbara torkställningar att välja på. Dessa tar inte särskilt stor plats att förvara, men tar dock större plats när det används.

2. Återanvänd en gammal byrå

En byrå är ett bra och praktiskt sätt att utöka förvaringsutrymmet i tvättstugan. Du kan till exempel använda lådorna för att förvara tvättmedel, sköljmedel, toalettpapper och hygienartiklar. Måla byrån i en rolig färg eller låt den vara som den är för att få en rustik vintage känsla.

3. Installera ett öppet hyllsystem

Att installera ett öppet hyllsystem är ett bra sätt att utnyttja väggutrymmet för förvaring i tvättstugan. Leta efter hyllor som är justerbara i höjd så att du enkelt kan anpassa dem efter behov. Använd hyllorna för att förvara handdukar och korgar med saker som du inte vill ha synliga. Kombinera gärna med en krukväxt för en extra ombonad känsla.

4. Använd en rullvagn

En rullvagn är ett enkelt sätt att förvara och flytta runt saker i tvättstugan. Leta efter en med justerbara hyllor så att du kan organisera olika föremål på olika nivåer. Hjulen gör det lätt att dra ut den när det behövs, eller att trycka tillbaka den mot en väggen när den inte används.

5. Häng upp en pegboard

En pegboard är ett utmärkt sätt att förvara saker som ofta används i tvättstugan. Här kan du fästa tillhörande hyllor, behållare eller korgar för smidig förvaring. Du kan också använda den för att hänga upp föremål som t ex saxar, sprayflaskor och tvättpåsar på krokar.

6. Använd lådor och korgar

Korgar och lådor är bra för att förvara påfyllningsartiklar som exempelvis tvål, schampoo och balsam. Leta gärna efter modeller med lock för att gömma undan saker när de inte används. Märk varje korg så att du kan lätt att hitta det du behöver.

7. Häng upp en skohylla

En hängande skohylla med förvaringsfickor är inte bara en praktiskt, men också en billig förvaringslösning. De enskilda fickorna gör det enkelt att organisera och separera olika föremål. De är dessutom väldigt enkla att komma åt.

8. Utnyttja inbyggd förvaring

Har du inbyggda skåp i tvättstugan? Optimera i så fall utrymmet i skåpen maximalt med hjälp av organisationsverktyg såsom avdelare och utdragbara lådor.

Detta hjälper dig att hålla ordning och reda på dina saker och du slipper att slösa din dyrbara tid på att leta efter sakerna.

9. Tvättkorg med hyllor

Alla tvättstugor behöver en tvättkorg så varför inte välja en som dessutom ger dig utrymme för förvaring? Idag finns det flera tvättkorgar på marknaden som är designade som möbler.

Dessa modeller har ofta en eller två förvaringshyllor ovanpå tvättkorgen som både döljer tvätten och ger dig extra utrymme för organiserad förvaring.

10. Väggmonterad strykbräda

För att spara utrymme och hålla din tvättstuga fri från oordning kan du överväga att montera en strykbräda på väggen. Leta efter en som är hopfällbar så att den kan stoppas undan när den inte används och tar minimalt med utrymme. Du kan också använda den som en plats för att hänga upp kläder som behöver lufttorkas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *