9 sätt att spara pengar på din barnvagn

Ingen har sagt att att det är billigt att välkomna ett barn till världen, men med några enkla knep kan det bli betydligt billigare. Köpet av barnvagn är ett av de moment där du kan spara allra mest pengar. Vi ger dig därför våra 9 bästa tips för att hålla nere kostnaden så att du får över pengar till annat!

Spara pengar barnvagn

Innehållsförteckning

1. Köp en begagnad barnvagn

Det lättaste och mest effektiva sättet att spara pengar på är att köpa en begagnad barnvagn.

Köper du dessutom en barnvagn av ett mindre välkänt varumärke har du möjlighet att spara ännu mer pengar.

Mer välkända varumärken såsom Bugaboo och Emmaljunga har nämligen ett högre andrahandsvärde och sjunker vanligtvis inte lika mycket i pris. 

De blir dock fortfarande flera tusenlappar billigare än om du hade köpt dem till nypris.

Det finns ständigt massvis av begagnade barnvagnar i omlopp och de går att hitta både i butik och i privatannonser på Tradera och Blocket etc.

Tänk dock på att privatpersoner inte erbjuder någon returrätt medan butikerna ofta erbjuder öppet köp även på begagnade barnvagnar.

2. Köp barnvagnen online

Vill du hellre köpa en ny barnvagn är det oftast billigast att göra det online. Online-återförsäljare har ofta lägre overheadkostnader vilket innebär att de kan erbjuda lägre priser på sina produkter.

Genom att söka efter din barnvagn på nätet är det också enklare att jämföra priser och eventuella erbjudanden mellan olika butiker.

Glöm bara inte att ta hänsyn till eventuella fraktkostnader när du jämför priser på nätet. Ibland kan det se ut som att en butik är billigast när den i själva verket är dyrast när fraktpriset inkluderas.

Många barnbutiker idag erbjuder dock gratis frakt när ditt köp överstiger ett visst belopp (vilket en barnvagn oftast ser till att köpet gör).

3. Tänk på återförsäljningsvärdet

Som vi var inne på innan har olika barnvagnar olika andrahandsvärden. Eftertraktade modeller och varumärken har ett högre andrahandsvärde än exempelvis butikernas egna varumärken. 

Återförsäljningsvärdet påverkas självklart även av barnvagnens skick, men generellt sett är det så det brukar se ut.

För att behålla så stor procentuell andel som möjligt av pengarna kan det därför vara mer värt att investera i en märkesvagn. 

I många fall kan slutpriset för en dyrare märkesvagn till och med bli billigare än för en budgetvagn när du väl har sålt den vidare.

4. Välj en multifunktionell barnvagn

Genom att välja en barnvagn som kan anpassas i takt med att ditt barn växer kan du spara pengar på lång sikt.

Det kan därför vara en bra idé att köpa en duovagn eller kombivagn direkt från start snarare än en separat ligg- och sittvagn.

Både duo- och kombivagnar kan nämligen användas från födseln och upp till 3-4 års ålder.

Vill du ha tips på de bästa duovagnarna på marknaden så har vi gjort en genomgående jämförelse av 5 populära barnvagnar som du bör kolla in!

5. Köp barnvagnspaket

De flesta varumärken och återförsäljare erbjuder barnvagnspaket där även andra nödvändiga tillbehör ingår till ett rabatterat pris.

Detta är ett smidig sätt att få allt du behöver på en gång samtidigt som du sparar pengar i jämförelse med att köpa varje artikel separat.

Allra vanligast är barnvagnspaket som även innehåller babyskydd, men det kan även ingå andra tillbehör såsom skötväska och parasoll. 

Jag har även sett barnvagnspaket som innehåller större föremål såsom spjälsäng och resesäng.  Håller du ögonen öppna finns det alltså möjligheter att göra stora besparingar!

6. Utnyttja säsongserbjudanden

Om tiden på året tillåter bör du hålla extra utkik efter bra erbjudanden under årets alla reor.

Sommarrean och julrean brukar vara bra tillfällen att utnyttja, men även enskilda dagar såsom Black Friday och Singles Day är bra att vara extra uppmärksam på.

Under dessa dagar brukar det nämligen finnas ett överflöd av erbjudanden både på nätet och i fysiska butiker.

Nackdelen är att erbjudanden bara gäller under en väldigt begränsad tid. Ett tips är därför att lägga undan pengar i god tid innan så att du har möjlighet att slå till när det väl dyker upp en bra deal.

7. Signa upp dig på nyhetsbrev

Ett annat enkelt sätt att spara pengar på är genom att signa upp dig på nyhetsbrev. Detta ger dig dessutom möjlighet att få rabatt oavsett vilken tid på året det är.

Vissa återförsäljare erbjuder dig nämligen en engångsrabatt i utbyte mot att du prenumererar på deras regelbundna utskick med nyheter och erbjudanden.

Jollyroom och Baby V erbjuder exempelvis hela 10% på ett köp om du signar upp för nyhetsbrev hos dem. Detta kan göra en betydlig skillnad i pengar på något så dyrt som en barnvagn.

8. Utnyttja cashbacktjänster

Cashbacktjänster som Refunder eller Cashbacker ger dig en viss procent tillbaka på köpet när du handlar via deras länkar.

Allt du behöver göra är alltså att klicka in dig på din önskade butik via deras hemsida och sedan genomföra köpet som vanligt.

Du får sedan tillbaka en viss procent på ditt köp från cashbacktjänsten. Hur hög andel du får tillbaka varierar lite från butik till butik.

Det kan också variera mellan olika tjänster så se till att jämföra dessa innan ditt köp.

Cashbacken hos barnbutiker ligger dock oftast någonstans mellan 1-5 %.

Cashback barnvagn

9. Börja shoppa i tid

Ju mer tid du har på dig att leta desto större är chansen att du kan fynda!

Vänta aldrig till sista minuten med att köpa en barnvagn utan var hellre ute i god tid så att du kan slå till när det dyker upp ett bra erbjudande.

Varför inte slå till redan på sommarean om du hittar en bra deal även om bebis inte är beräknad förrän till vintern?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *