Om oss

Bra Test är en konsumentsajt som skapar oberoende tester och artiklar om produkter samt tips och tricks som gör vardagslivet lite enklare. Vår ambition är att hjälpa privatpersoner att hitta de bästa produkterna och tipsen för just deras behov och ändamål – alltid helt utan kostnad.

Vi väljer själva ut alla produkter vi skriver om och genomför egna jämförelser och tester utan någon påtryckning från butiker eller varumärken. Bra Test tar aldrig heller betalt för att skriva om en särskild produkt.

Bra test ägs och drivs av Strumpbudet som grundades 2014 av Johan Larsson och Rosanna Johnsson.

Hur genomför vi våra tester och recensioner?

Vi börjar alltid med att göra en gedigen undersökning över vilka produkter i aktuell kategori som konsumenterna vill veta mer om så att de kan få en större helhetsbild om denna. Vi granskar även marknaden noggrant efter produkter som kanske inte är lika välkända, men som vi tycker bör lyftas fram tack vare deras höga kvalitet och funktion.

När vi tagit fram alla intressanta produkter recenserar och jämför vi dem efter hur bra de presterar inom alla de viktigaste faktorerna i dess kategori. En barnvagn betygsätts exempelvis efter faktorer som körvänlighet, hopvikningsfunktion och hur användarvänlig ligg- och sitt del är.

Så genomför vi testerna:

  • Egen erfarenhet: Vi testar många av produkterna själva antingen via egenköpta produkter eller via recensionsexempelar som vi sedan skickar tillbaka till leverantören. 
  • Testpersoner: Vissa produkter låter vi testas av människor som har expertis eller användning för produkten i verkligheten. En barnvagn kan exempelvis testas av en barnfamilj som verkligen vet vad som efterfrågas och krävs av en bra barnvagn.
  • Produktrecensioner: Vi undersöker vad kunderna tycker och tar hänsyn till såväl positiva som negativa omdömen för att bedöma produkterna objektivt.
  • Expertomdömen: Vi granskar vad experttester såsom Råd och Rön och Testfakta har att säga om produkterna.
  • Granskning av manualer och informationsvideor: Vi tar alltid tillvara på all information som finns att tillgå om produkten för att den ska användas på rätt sätt. På så sätt kan vi alltid få en rättvis bild av produkten när vi använder den.

Vi som jobbar hos Bra Test

Johan Larsson

Johan Larsson

Medgrundare

Johan är en prylgalen it-nörd som älskar att testa nya produkter. Elektronik ligger närmast hjärtat, men även matlagning och köksutrustning är ett stort intresse. Utanför arbetet är resor hans största passion.

Johan är även medgrundare till Strumpbudet.

Rosanna Johnsson

Rosanna Johnsson

Medgrundare

Rosanna är en modeintresserad matfantast som älskar att uppleva nya saker. Matlagning och resor är hennes allra största passion. Hon har också lång erfarenhet inom serviceyrket, bland annat som butikschef.

Rosanna är även medgrundare av Strumpbudet.