Inbyggt kylskåp det perfekta valet för varje kök

När det är dags att renovera köket är det viktigaste beslutet du kommer att fatta om du ska installera ett inbyggt kylskåp eller inte.

Det inbyggda kylskåpet som som smälter in i varje kök

Ett inbyggt kylskåp har många fördelar jämfört med ett vanligt kylskåp, till exempel att det tar mindre plats och ser mer elegant ut i ditt kök. Om du funderar på att renovera köket, se till att ett inbyggt kylskåp finns med på din prioriteringslista.

Det finns många fördelar med att välja detta alternativ. Vet du vad du ska leta efter och hur du ska gå tillväga kan det bli det bästa beslutet i din köksrenovering. I den här artikeln kommer vi att diskutera fördelarna med ett inbyggt kylskåp, hur du väljer den bästa modellen för dina behov och din budget samt hur du installerar det i ditt kök.

Vi kommer också att ta upp vanliga problem med dessa apparater och hur du undviker dem, samt tips för att ta hand om och underhålla ditt inbyggda kylskåp.

Vilka är fördelarna med ett inbyggt kylskåp jämfört med en vanlig kylskåpsmodell?

En av de största fördelarna med ett inbyggt kylskåp är att det kan matcha skåpen i köket, vilket kan ge köket ett mer enhetligt utseende. Inbyggda kylskåp finns också i en mängd olika utföranden, så du kan hitta ett som matchar ditt köks stil. En annan fördel med inbyggda kylskåp är att du har möjlighet att dela upp kylskåp och frys i två olika skåp. Detta kan vara till hjälp om du vill spara utrymme i ditt kök.

Vill du däremot köpa ett kyl och frys paket med vanliga modeller så har vi gjort ett bäst i test där vi går igenom våra vinnare.

Inbyggt kyl och frys i vitt kök

Om du letar efter ett märke som erbjuder en mängd olika utföranden och stilar är Samsung ett bra alternativ. Deras linje av inbyggda kylskåp finns i olika storlekar och kan anpassas för att matcha ditt köks stil. Ett annat populärt varumärke för inbyggda kylskåp är LG. De har ett brett utbud av alternativ, inklusive modeller med franska dörrar och modeller med delad frys- och kylsektion.

Hur kan du välja det bästa inbyggda kylskåpet för dina behov och din budget?

När du ska välja det bästa inbyggnadskylskåpet för dina behov finns det några saker du måste ta hänsyn till.

Storleken på ditt hushåll är avgörande, liksom hur mycket utrymme du har i köket.

 • 1 person i hushållet – Då räcker det med ett kylskåp på 100 liter
 • 2 personer i hushållet – Då räcker det med ett kylskåp på 150 liter
 • 3 eller fler personer – Då behöver du ett kylskåp på 200 liter eller större.

 

Förutom storleken är priset en annan viktig faktor att ta hänsyn till. Inbyggda kylskåp kan variera ganska mycket i pris, så det är viktigt att hitta ett som passar både dina behov och din budget.

När du har begränsat dina alternativ utifrån storlek och pris är det dags att börja jämföra några kylskåp och se vilket som känns bäst för dig.

Köksleverantörer kan hjälpa till vid val av inbyggt kylskåp

De flesta köksleverantörer har egna märken av kylskåp och frysar som passar perfekt till just deras köksluckor. De hjälper dig gärna med att välja ett kylskåp som passar bra att bygga in när du utformar ditt kök hos dem. På så sätt kan du se till att kylskåpet passar bra in i ditt köks utseende och design.

Här kan du planera och rita ditt kök i Ikeas planeringsverktyg, du hittar också kontaktuppgifter om du vill ha personlig hjälp.

Ikeas inbyggda kyl är både snygg och praktisk.

Hur installerar du ett inbyggt kylskåp i ditt köksrenoveringsprojekt?

 1. Placera kylskåpet framför skåpet som det ska placeras i.
 2. Ta bort eventuell skyddsplast och töm kylskåpet på bruksanvisningen och tillbehören inuti.
 3. Följ instruktionerna och montera de medföljande fästena innan du lyfter in kylskåpet i skåpet.
 4. Nedan finns en video om hur man installerar ett siemens inbyggnadskylskåp.

3 viktiga tips när du ska installera ett inbyggt kylskåp

 • När du installerar ett inbyggt kylskåp är det viktigt att se till att alla fästen som medföljer kylskåpet används.
 • Det är också viktigt att lyfta kylskåpet in i skåpet i stället för att dra det över golvet.
 • Se dessutom till att följa de instruktioner som följer med kylskåpet.

Verktyg som behövs för att installera ett inbyggt kylskåp:

 • Skruvdragare
 • Bits
 • Vattenpass
 • Måttband
 • 2 mm borr

Vilka är de vanligaste problemen med inbyggda kylskåp och hur kan du undvika dem?

När du väljer ett inbyggt kylskåp är det viktigt att vara uppmärksam på måtten. Om kylskåpet är för stort eller för litet för ditt kök blir det svårt att installera och kanske inte passar ordentligt.

Ett annat problem som kan uppstå är om du behöver byta ut kylskåpet i framtiden. När det är dags för byte kanske din köksleverantör inte har samma typ av skåpsluckor i sitt sortiment. Då kan det bli dyrt att köpa nya skåpsluckor till hela köket.

De vanligaste problemen med inbyggda kylskåp är dock relaterade till installationen. Om kylskåpet inte är installerat på rätt sätt kan det vara svårt att använda och kanske inte fungerar korrekt. 

Hur tar du hand om och underhåller ditt inbyggda kylskåp så att det håller i många år framöver?

Rengöring av kondensatorspolarna är en viktig del av underhållet av kylskåp. Spolarna bör rengöras var sjätte månad för att se till att kylskåpet fungerar effektivt.

Du bör också kontrollera att kylskåpet står plant. Om det inte gör det kan du behöva justera fötterna på kylskåpet. Slutligen bör du se till att hålla kylskåpets insida ren och fri från smuts.

Innehållsförteckning